Actual

Doliu în lumea artistică. A murit încă un actor remarcabil, fondator al unui important teatru românesc

Remus Mărgineanu

Anunțul trist cu trecerea în neființă a cunoscutului actor Remus Mărgineanu a fost făcut public de către reprezentanții Teatrului Național din Craiova. Potrivit spuselor acestora, oamenii îi datorează actorului înființarea școlii de teatru din Craiova.

Doliu în lumea artistică. A murit încă un actor remarcabil, fondator al unui important teatru românesc

Remus Mărgineanu a murit la vârsta de 84 de ani, fiind unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi din țară. Actorul a avut o carieră impresionantă pe scena de teatru, jucând de asemenea și în peste 30 de filme.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional din Craiova:

„Primim o veste extrem de tristă: a încetat din viață actorul și profesorul REMUS MĂRGINEAN, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, potrivit unui mesaj transmis pe Facebook, de Teatrul Național Craiova.

„Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova”, notează și CLV Film, pa pagina de Facebook.

În anul 2019 celebru actor a avut ultima sa apariție într-un film. Este vorba despre „Cardinalul”, povestea episcopului Iuliu Hossu și a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.

În anul 2016, celebrul actor Remus Mărgineanu a primit Premiul de Excelență pentru întreaga activitate.

Pe lângă rolurile importante primite în filme, Remus Mărgineanu a jucat în nenumărate piese pe scena Teatrului Naţional din Craiova.

Remus Mărgineanu s-a născut pe 22 martie 1938 în Cugir, România. Actorul a devenit cunoscut pentru Undeva în Est (1991), Drumul oaselor (1980) și Pacatul (1992). A lucrat la Teatrul din Craiova, fiind chiar fondatorul școlii de teatru craiovene.