Actual Politică

Doliu în PSD. Silvian Ciupercă, fostul preşedinte al Consiliului Județean Ialomiţa, a murit subit duminică dimineaţă

Doliu în PSD. Silvian Ciupercă, fostul preşedinte al Consiliului Județean Ialomiţa, a murit subit duminică dimineaţă

Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, a fost găsit mort, în această dimineață. În vârstă de 73 de ani, Silviu Ciupercă se afla în concediu, în localitatea natală a soţiei sale, din județul Vâlcea, unde cei doi se aflau pentru parastasul mamei acestuia. Moartea fostului președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, a fost confirmată de către Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea.

Doliu în PSD. Silvian Ciupercă, fostul preşedinte al Consiliului Județean Ialomiţa, a murit subit duminică dimineaţă

„Este vorba despre un bărbat de 73 de ani, care a fost găsit decedat în apropierea locuinței. Trupul său a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei!”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița. În urma morții lui Silvian Ciupercă a fost deschisă și o anchetă penală. Polițiștii fac verificări într-un dosar penal ce are ca obiect uciderea din culpă.

Silvian Ciupercă a avut o ultimă convorbire telefonică cu fiul său

Silvian Ciupercă a avut o ultimă convorbire telefonică cu fiul său în cursul dimineții, înainte de a ieși la obișnuita tură de alergare matinală. Câteva zeci de minute mai târziu familia a fost înștiințată telefonic de faptul că fostul lider PSD Ialomița a fost găsit căzut pe marginea drumului, fără viață și cu o lovitură în zona capului care se suspectează a-i fi cauzat decesul.

Chiar dacă varianta unui accident de circulație nu poate fi exclusă din start, familia ia în calcul și posibilitatea ca Silvian Ciupercă, având de altfel o vârstă înaintată, să fi căzut în timp ce alerga și să se fi lovit fatal de o piatră aflată în vecinătatea traseului pe care îl urma.

Astăzi, corpul neînsuflețit al lui Silvian Ciupercă urmează să fie supus necropsiei, mâine urmând să fie adus, probabil, la capela Catedralei Episcopale din Slobozia.

Fostul președinte CJ Ialomiţa  Silvian Ciupercă revenise de un an în Consiliul Județean Ialomița, ca și consilier al actualului Președinte, Marian Pavel, la scurtă vreme după ce el și colegii din compartimentele Consiliului Județean Ialomița au fost achitați definitiv de instanță într-un dosar penal în timpul instrumentării căruia a stat și după gratii.

Silvian Ciupercă, un influent lider PSD, a fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în județul Ialomița pe listele partidului. A fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Marea Britanie, Bolivia și Bosnia- Herțegovina. Ulterior, a fost șeful Consiliului Județean Ialomița.

În 2015, Silvian Ciupercă a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu, alături de directorul Serviciului Achiziții din CJ, Cezar Vâlcan, în dosarul privind intervenții la un consilier din Ministerul Sănătății și la conducerea ADR Sud Muntenia.

Potrivit procurorilor, în ianuarie 2014, Silvian Ciuperca și-a folosit influența și autoritatea conferita de funcția de presedinte al filialei PSD Ialomita pentru a asigura unei persoane postul de manager interimar la Spitalul Judetean Ialomița. Trimis în judecată de procurorii DNA, Silvian Ciupercă a fost achitat definitiv, în august 2021, de Curtea de Apel București.