Actual International

Donald Trump şi-a intrat în drepturi. Elon Musk i-a restabilit contul de Twitter. Trump însă i-a făcut o surpriză

Donald Trump şi-a intrat în drepturi. Elon Musk i-a restabilit contul de Twitter. Trump însă i-a făcut o surpriză

Contul de Twitter al fostului preşedinte american Donald Trump a fost restabilit, sâmbătă seară, după decizia lui Elon Musk de a ridica suspendarea, instituită la scurt timp după asaltul Capitoliului de la Washington în ianuarie 2021.

Donald Trump şi-a intrat în drepturi. Elon Musk i-a restabilit contul de Twitter. Trump însă i-a făcut o surpriză

„Poporul s-a exprimat. Trump va fi repus. Vox Populi, Vox Dei (vocea poporului este vocea lui Dumnezeu)”, a scris Elon Musk pe propriul cont de Twitter după rezultatul unui sondaj lansat în rândul abonaţilor săi, care au votat majoritar în favoarea revenirii politicianului republican pe platformă.

După acest anunţ, contul lui Donald Trump a devenit din nou vizibil.

În luna mai, Elon Musk a declarat că atunci când va prelua Twitter va anula interdicția lui Trump de pe rețeaua de socializare, apoi a revenit și a declarat că încă nu a fost luată o decizie în ceea ce privește reactivarea contului fostului președinte american.

Numai că la sfârşitul acestei săptămâni, Elon Musk a lansat un sondaj la care a comentat „Vox Populi, Vox Dei”. Expresia latină înseamnă „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”, ceea ce înseamnă că proprietarul Twitter va ține cont de părerea utilizatorilor pentru reintroducerea lui Trump pe platformă, ceea ce s-a şi întâmplat. Donald Trump a revenit pe Twitter.

La începutul acestui an, Donald Trump și-a lansat propria aplicație, Truth Social, o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube

La un an de la interzicerea fostului preşedinte de pe reţelele sociale, Donald Trump și-a lansat la începutul lunii februarie a acestui an propria aplicație, Truth Social.

Truth Social a fost prezentată de Donald Trump ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube, platforme pe care fostul preşedinte a fost interzis după asaltul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Trump a fost acuzat că şi-a incitat la violenţă susţinătorii. Truth Social permite utilizatorilor să posteze și să împărtășească un „adevăr” în același mod în care ar posta un mesaj pe Twitter.

Surpriza lui Trump pentru Musk

Donald Trump a declarat sâmbătă că nu are niciun interes să revină pe Twitter, chiar dacă puțin peste 15 milioane de utilizatori de Twitter au votat la sondajul lui Elon Musk în favoarea introducerii din nou pe platformă a fostului președinte al SUA, scrie Reuters.