Actual

Dosarul cu şină nu dispare. Faceţi stoc că mai durează până va fi eliminat. Când spune ministrul Digitalizării că vom uita de el

Dosarul cu şină nu dispare. Faceţi stoc că mai durează până va fi eliminat. Când spune ministrul Digitalizării că vom uita de el

Dosarul cu şină nu se predă. Mai mult, trebuie să vă faceţi un stoc acasă, întrucât ministrul digitalizării spune că dispariţia dosarului va mai dura. Nu o lună sau un an, ci  vreo 3-5 ani.

Politica şi dosarul cu şină. Faceţi stoc că mai durează până va fi eliminat. Când spune ministrul Digitalizării că vom uita de el

În luna octombrie 2021, Parlamentul a aprobat un proiectul de lege prin care instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale nu vor mai avea dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

Avem o lege, dar nu e suficient.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Buduja a anunţat că „la MAI, lucrăm la eliberarea online a cazierului judiciar. La Ministerul Educaţiei, la soluţiile pentru digitalizarea parcursului academic. Peste tot am găsit deschidere şi oameni puşi pe treabă. În fine, proiectele gestionate de Autoritatea pentru Digitalizarea României se mişcă bine si ele. Cele mai mari speranţe mi le pun in PSCID, sistemul care va permite o identificare rapidă a fiecărui român care solicită un serviciu public digital. Plus platforma de interoperabilitate, care trebuie dezvoltată în perioada următoare”, a mai scris ministrul pe contul său de socializare.

Sebastian Burduja afirmă că aceste două elemente cheie vor aduce, în 3-5 ani, la dispariţia dosarului cu şină şi eliminarea drumurilor între ghişee, prin implementarea principiului “o singură dată” (statul nu are voie să ceară o informaţie pe care un cetăţean deja i-a furnizat-o).

”Bonus, în curând, aplicaţia ghişeul.ro”, a mai scris ministrul.

Sebastian Burduja şi-a prezentat, joi seara, pe Facebook bilanţul celor trei luni de activitate la Ministerul Digitalizării.

”La nivel personal, a fost şi rămâne perioada în care am muncit cel mai mult din întreaga mea cariera profesională şi academică. Şi am avut perioade în care am tras foarte tare. Dar tot acest efort merită, pentru că simt că rămâne ceva în urma noastră, iar roadele sunt ale muncii în echipă”, a adăugat ministrul.