Actual Social

Două jaloane din PNRR realizate de Guvern sunt din domeniul educaţiei. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunţul

Două jaloane din PNRR realizate de Guvern sunt din domeniul educaţiei. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunţul

Conectarea învăţământul superior la ceea ce se cere pe piaţa muncii şi creşterea numărului de creşe şi grădiniţe sunt cele două jaloane din PNRR atinse de Guvern. Anunţul l-a făcut astăzi, premierul Nicolae Ciucă.

Două jaloane din PNRR realizate de Guvern sunt din domeniul educaţiei. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunţul

Premierul Nicolae Ciucă anunţă încă două jaloane din PNRR atinse de Guvernul României, după ce a fost adoptată, vineri, Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relaţie directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educaţie. Guvernul României va îndeplini toate obligaţiile asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România trebuie modernizată şi cu bani europeni, mai transmite premierul.

Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României! Am adoptat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă prin care am creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relaţie directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educaţie, scrie premierul pe Facebook.

„Primul jalon va conecta învăţământul superior la ceea ce se cere pe piaţa muncii”, mai arată şeful Executivului, adăugând că „al doilea jalon atins prin acesta Ordonanţă de Urgenţă este menit să mărească capacitatea creşelor şi a grădiniţelor, dar şi a activităţilor de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localităţile unde aceste servicii sunt deficitare”.

”Guvernul României va îndeplini toate obligaţiile asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. România trebuie modernizată şi cu bani europeni”, mai spune premierul Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a atenționat în data de 18 august miniștrii să nu piardă din lista de priorități atingerea țintelor și jaloanelor din PNRR aferente trimestrului 3 din acest an, pe care le vrea închise la jumătatea lunii septembrie.

Câmpeanu: OUG prin care România îndeplinește două jaloane din PNRR, adoptată

De asemenea, și ministrul Educației a anunțat prin adoptarea Ordonanței de Urgență se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.

„Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România.

La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din învățământul preuniversitar până la nivel universitar. Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localitățile în care capacitatea creșelor/grădinițelor este deficitară, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu varsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie” , susține Sorin Câmpeanu.