Actual Lifestyle

Două scenarii de pandemie în această iarnă, văzute de un specialist spaniol

FOTO-PIXABAY
Infoactual

Un om de știință a prezis două scenarii de pandemie, pe măsură ce ne îndreptăm cu pași repezi spre iarnă. Despre ce este vorba mai exact, în ceea ce urmează.

Două scenarii de pandemie în această iarnă, văzute de un specialist spaniol

Margarita Del Val, om de știință și virusolog la Centrul Superior de Cercetare Științifică (CSIC) din Spania, a declarat că, dacă Omicron continuă să circule de Crăciun, vor exista două rezultate posibile.

Ea crede că varianta Covid-19 foarte contagioasă, care a fost detectată pentru prima dată în noiembrie 2021, va aduce fie un val de cazuri sporite, așa cum am văzut până acum, posibil ceva care se prezintă ca un sezon de gripă, așa cum a fost cazul țării în 2009.

Este vorba despre două probleme medicale des răspândite în sezonul rece: bolile respiratorii și gripa.

Despre previziunile sale, Del Val a vorbit cu AS.com: „Valul tipic de boli respiratorii de Crăciun, datorat faptului că ne-am închis în casă, sau un sezon precum cel al gripei din 2009″.

Margarita del Val s-a născut la Madrid, Spania, în această zi din 1959. Este virusolog și este coordonatoarea Platformei de cercetare interdisciplinară în domeniul sănătății globale, condusă de CSIC, pentru a combate pandemia globală și alte provocări în domeniul sănătății.

Despre potențialele probleme medicale, „toate sunt versiuni ale Omicron și avem imunitate. Avem o mare imunitate datorită infecției și vaccinului. În cazul unui potențial val, acesta va fi benign datorită imunității de turmă”, a ținut să precizeze specialistul, citat de presă.

„Se pare că este dificil să existe o schimbare care să ofere virusului o capacitate de transmitere mai mare, ceea ce este ceea ce îl avantajează cu adevărat, cu excepția cazului în care există o surpriză, dar nu există încă niciun semn”.

Vaccinul se face ținând cont de imunitate

„Vaccinurile împotriva coronavirusului sunt mai bune și virusul este mai puțin variabil, așa că nu există niciun motiv, nicio dovadă sau date care să ne facă să credem că ar trebui să se facă în fiecare an. Nu ne vaccinăm din cauza valurilor de cazuri, ci o facem în funcție de cât durează imunitatea,” a concluzionat specialistul spaniol.