Politică

Dragnea, din nou în fața judecătorilor. Fostul politician, sancționat dur

Dragnea, din nou în fața judecătorilor. Fostul politician, sancționat dur

Liviu Dragnea din nou în fața judecătorilor. Fostul politician a fost audiat, marți, prin videoconferință, la Judecătoria Sectorului 5, într-un nou proces în fața judecătorilor.

Este vorba despre interdicția fostului politician de a mai lucra la atelierul penitenciarului Rahova, dată după interviul apărut la postul de televiziune Realitatea Plus.

Din primele informații făcute publice de fostul lider social-democrat reiese faptul că a intentat două procese Penitenciarului unde este încarcerat și care a dispus această măsură.

În timpul audierii, Liviu Dragnea a susținut că nu știa de la început că acea conversație pe Skype cu fosta sa consilieră, actual jurnalist Realitatea PLUS, Anca Alexandrescu va fi difuzată și că ulterior a fost informat. Mai mult, Dragnea susține că la discuție a asistat și partenera sa de viață, Irina Tănase, care era îmbrăcată în pijamale. În timpul videoconferinței, fostul șef PSD a purtat masca sub nas.

Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj

„Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De 2 luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (…) Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (…) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a declarat Dragnea în instanță, potrivit g4media.ro.