Actual

Dubla crimă de la Călărași s-a soldat aseară cu reținerea unui columbian. Ce făcuse înainte ucigașul

Dubla crimă de la Călărași s-a soldat aseară cu reținerea unui columbian. Ce făcuse înainte ucigașul

Descoperire macabră într-o casă din Călăraşi, ieri dimineață. Două persoane, tată şi fiică, au fost găsite decedate în locuinţa lor. Găsirea lor a fost făcută de un bărbat, chiriaşul celor doi, în casa aflată pe strada Griviţa nr.29. Concubinul femeii ucise se afla la serviciu la acea oră.

Ancheta a fost preluată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi și de polițiștii de la Omoruri din IPJ Călărași.

Primele indicii arătau că victimele au murit în urma leziunilor produse prin înjunghiere. Bărbatul, în vârstă de 71 ani, şi fiica acestuia, în vârstă de 41 ani, aveau multiple răni de cuțit.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 9.41.

Polițiștii criminaliști au ridicat probe de la fața locului, haine și alte lucruri din casă. Au găsit și cuțitul cu care au fost uciși cei doi.

A fost chemat concubinul femeii de la serviciu pentru că, după ridicarea cadavrelor de către echipa medico-legală, urmau audierile celor doi bărbați: concubinul și chiriașul, un columbian care stătea în gazdă la familia respectivă și care a descoperit trupurile însângerate și a dat alarma.

Primele suspiciuni ale anchetatorilor s-au îndreptat către concubin, despre care primiseră informații că se mai certa cu iubita sa. După audierea lui și verificarea alibiului – când a plecat la serviciu și unde era în intervalul în care s-au comis crimele – judiciariștii și procurorul au abandonat ipoteza. Rămânea însă chiriașul.

Columbianul abia ieșise din pușcărie, cu o tentativă de omor la activ

După ce i-au verificat cazierul și au obținut informații clare despre bărbatul din Columbia pripășit în Călărași, anchetatorii au trecut la audierea lui. Deja aveau multe elemente că el ar fi autorul dublei crime. Plus că au aflat că individul fusese eliberat anul trecut din penitenciar, unde ispășise o pedeapsă pentru tentativă de omor.

Columbianul are 60 de ani, e violent și motivul pentru care le-a luat viața celor care-l primiseră în casa lor a fost banii. Ieri dimineață, tatăl și fiica lui s-au certat cu columbianul pentru banii de chirie.

Procurorul l-a reținut pe principalul suspect, urmând ca azi să-l prezinte instanței pentru emiterea mandatului de arestare pe 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, columbianul riscă pentru dubla crimă detenție pe viață, având în vedere recidiva cu tentativa de omor.