Info Actual

Info Actual > Showbiz > „Duel” Nicu Alifantis-Mircea Badea. Unul cere respect. Celălalt se distanțează social
Showbiz

„Duel” Nicu Alifantis-Mircea Badea. Unul cere respect. Celălalt se distanțează social

„Duel” Nicu Alifantis-Mircea Badea. Unul cere respect. Celălalt se distanțează social

„Duel” Nicu Alifantis-Mircea Badea. Unul cere respect. Celălalt se distanțează social. Val de replici între Nicu Alifantis și Mircea Badea. Cunoscutul cântăreț de folk i-a adresat o scrisoare deschisă lui Badea, deranjat că acesta spune în spațiul public că artistul român „ghiorlăie”. Alifantis l-a somat pe Badea să-și ceară scuze.

Mircea Badea i-a răspuns cântărețului. Și-a cerut scuze și i-a cerut acestuia să schimbe canalul, în viitor. În mod cu totul surprinzător, Nicu Alifantis i-a răspuns lui Badea și l-a asigurat că s-a bucurat de replica lui „civilizată”.

Mircea Badea către Nicu Alifantis

„Nu mi-a dat prin cap niciodată că Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeași breaslă cu Chirilă sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greșit și că se încadrează în aceeași breaslă cu artiștii care au nickuri în loc de nume.

Înțeleg că am jignit artiștii români și că trebuie să îmi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze. Mai înțeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra argumente.

Sunt și dezgustător. De asemenea posibil, dar puteți aplica aceeași rețetă pe care mi-o recomandați: schimbați canalul. E și foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creație muzicală, nu pentru nervi și resentimente.

Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: “social distancing” e lege. Cu stimă și cu sincere urări de succes. Dumneavoastră și breslei din care vă revendicați”, a scris Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Nicu Alifantis către Mircea Badea

„Domnule Mircea Badea,
Vă mulțumesc pentru replica dumneavoastră civilizată la scrisoarea deschisă pe care v-am adresat-o și apreciez sincer scuzele dumneavoastră. Mă bucur din toată inima să-l reîntâlnesc pe omul Mircea Badea pe care-l știam! Aș mai adăuga că nu v-am considerat nici ratat, nici dezgustător, cât despre ora târzie, cu părere de rău, nu voi schimba canalul. Toate cele bune!”, a fost mesajul lui Nicu Alifantis.

De la ce a plecat, însă, totul?

Scrisoarea deschisă adresată de Nicu Alifantis lui Mircea Badea

„Scrisoare deschisă. Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul „domnule”, din respect pentru părinții dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme și cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceți breslei din care fac parte.

Vă atrag atenția că sunt profund revoltat de această atitudine și vă somez să încetați și să vă cereți scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români. Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic.

Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumați-vă acest lucru cu demnitate. Și nu uitați, prin această atitudine nu reușiți să faceți decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât și instituției pe care o reprezentați.

Disprețul pe care-l manifestați față de slujitorii artei românești este absolut dezgustător. „Nu dați doi bani pe artistul român”? Foarte bine, mutați canalul, nu mai intrați într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniți. Suntem destul de puși la colțul indiferenței de mai marii puterii zilei.

Artistul român nu „ghiorlăie”, domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime și să se manifeste cum poate într-o țară tristă, sărăcită și aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniți, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule”, a scris Nicu Alifantis pe pagina sa de Facebook.