Actual International

Duma de Stat din Rusia vrea să interzică jocurile video violente, după ce a anunțat antrenamente militare pentru școli

Duma de Stat din Rusia vrea să interzică jocurile video violente, după ce a anunțat antrenamente militare pentru școli
magline

O contradicție de-a dreptul halucinantă. După ce Duma de Stat a dat undă verde pentru introducerea antrenamentelor militare în școlile din Rusia, acum, vrea să interzică prin lege jocurile video violente.

Halucinant. Duma de Stat din Rusia vrea să interzică jocurile video violente, după ce a anunțat  antrenamente militare pentru școli

Duma de Stat a Rusiei dorește să interzică distribuirea jocurilor video violente în Rusia, după cum s-a anunțat vineri, 11 noiembrie 2022.

La câteva săptămâni după ce a anunțat că instruirea militară va reveni în școlile din Rusia, Duma de Stat a țării – camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei – a propus ca jocurile video violente să fie interzise de la vânzare în țară.

Potrivit unui raport al postului de știri RIA (rus), propunerea vine ca un amendament la un proiect de lege privind propaganda LGBT, care a fost elaborat de Yana Lantratova, prim-adjunct al șefului comisiei pentru educație din Duma.

Amendamentul prevede că jocurile video care conțin materiale care promovează pornografia, cruzimea și violența și limbajul abuziv vor fi interzise pentru distribuție în Rusia.

După cum se menționează, vestea vine după ce doi deputați din Duma de Stat a Rusiei, Yana Lantratova (SRZP) și Vladimir Pavlov (ER), au anunțat „propunerea de a lua în considerare posibilitatea de a readuce disciplina „pregătire militară de bază,” în programele de învățământ secundar”. Propunerea a fost făcută la 10 octombrie a.c.

După cum a dezvăluit presa, deputații ruși Lantratova și Pavlov i-au scris ministrului rus al educației, Serghei Kravtsov, la acea vreme:

„Stimate Serghei Sergheevici, vă rugăm să luați în considerare posibilitatea de a iniția revenirea disciplinei „pregătire militară de bază” în programul de învățământ general secundar.”

Deputații din Duma de Stat ar fi declarat că „introducerea acestei materii în programa școlară va contribui la îmbunătățirea educației morale și patriotice a elevilor, precum și la îmbunătățirea pregătirii lor fizice”.

În documentul menționat scrie și motivația pentru care este necesară o astfel de disciplină în școli:

„Ea (introducerea acestei discipline, n.r.) răspunde necesității de a intensifica activitatea privind educația morală și patriotică în sistemul de învățământ, stabilită de președintele Federației Ruse în cadrul unei reuniuni operaționale cu Consiliul de Securitate al Federației Ruse la 23 septembrie 2022, și este, de asemenea, capabilă să sporească pregătirea fizică a școlarilor moderni, să ofere oportunități pentru dezvoltarea lor pe toate planurile.”