Actual Lifestyle

După 19 ani, în România a fost adusă o medalie la floretă, câștigată de unul dintre sportivii noștri. Cine este campionul mondial

După 19 ani, în România a fost adusă o medalie la floretă, câștigată de unul dintre sportivii noștri. Cine este campionul mondial
frscrima.ro

La o distanță de 19 ani, România a fost medaliată la Campionatele Mondiale de Scrimă cu bronz la floretă.

Anterioara performanță la floretă îi aparține sportivei Roxana Scarlat, care a obținut bronz la individual în anul 2003, la Havana. De atunci au trecut 19 ani până când o altă sportivă româncă a reușit să aducă în România încă o medalie de la Campionatele Mondiale de Scrimă. Aceasta s-a întâmplat marți, 19 iulie 2022.

Roxana Scarlat

Maria Boldor, bronz la Campionatele Mondiale de Scrimă, 2022

La Cairo, Maria Boldor, revelația floretei din România, a avut un parcurs fenomenal. Sportiva, în vârstă de 25 de ani, a câștigat medalia de bronz la floretă ca urmare a participării sale la Campionatele Mondiale de Scrimă.

În sferturile de finală, Boldor a învins-o pe vicecampioana mondială Pauline Ranvier cu un scor de 15-12.

În semifinală, Maria Boldor a luptat cu o altă reprezentantă a Franței, Ysaora Thibus, vicecampioana mondială din 2018.

Sportiva legitimată la CSA Steaua a rezistat doar în prima parte a confruntării. La finalul celor 3 minute era condusă cu 3-2. A urmat un control total al adversarei, mai rapidă, cu o deplasare net superioară.

În penultimul act a rămas fără reacție în fața franțuzoaicei Ysaora Thibus, când scorul a ajuns la 15-3! Dar a ocupat locul 3 pe podium!

 Evoluția Mariei Boldor până în semifinale:

  • Maria Boldor – Kelleigh Ryan (Canada) 15-5
  • Maria Boldor – Alina Poloziuk (Ucraina) 15-7
  • Maria Boldor – Eleanor Harvey (Canada) 15-7
  • Maria Boldor – Pauline Ranvier (Franța) 15-12

Ce medalii au mai fost câștigate la Campionatele Mondiale de Scrimă de la Cairo 2022

Succesul Mariei Boldor vine după ce Iulian Teodosiu a obținut bronzul în proba individuală la Campionatele Mondiale de Scrimă de la Cairo.

Astfel, la 9 ani de la debutul său la o ediție a Campionatelor Mondiale, sabrerul Iulian Teodosiu, la vârsta de 27 de ani, a cucerit, luni, 18 iulie 2022, bronzul individual la Campionatele Mondiale de la Cairo, prima medalie modială individual.

Sportivii români care au participat la Campionatele Mondiale de Scrimă

 În prima zi de întreceri pe medalii la CM de la Cairo, România a mai avut și alți reprezentanți în afară de Iulian Teodosiu.

La sabie masculin, Răzvan Ursachi a fost învins din primul tur de canadianul Fares Arfa cu 13-15.

La spadă feminin, Cristina Constantinescu, Alexandra Predescu şi Greta Vereş au pierdut în primul tur al tabloului principal.

Marți au avut loc întrecerile de la floretă feminin, unde România a fost  reprezentată de Maria Boldor și Mălina Călugăreanu.