Actual

După ce a invitat toate femeile la plajă, indiferent de cum arată, Guvernul din Spania este implicat într-un mare scandal de furt

După ce a invitat toate femeile la plajă, indiferent de cum arată, Guvernul din Spania este implicat într-un mare scandal de furt

Au fost felicitaţi de toată lumea, au creat invidie pentru ideea originală, numai că după câteva zile spaniolii au reuşit să pornească un scandal fără margini. Guvernul se află în prezent implicat în cel mai mare scandal pentru campania de încurajare a femeilor de a merge la plajă indiferent de cum arată. A apărut şi a treia femeie care aduce acuzaţii guvernului spaniol.

După ce a invitat toate femeile la plajă, indiferent de cum arată, Guvernul din Spania este implicat într-un mare scandal de furt

„Vara este și a noastră”, este sloganul campaniei, postat deasupra unei imagini cu cinci femei, care au forme și dimensiuni diferite.

„Toate corpurile sunt pregătite pentru plajă, a declarat ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra, la lansarea campaniei.

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile care sunt îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă. Numai că la câteva zile de la lansare, trei femei care apar pe afiş acuză guvernul de furt pentru că le-a fost folosită imaginea fără permisiune.

Sian Green-Lord, poza a fost editată, iar proteza mea pentru picior a fost eliminată

Primele acuzații au venit de la un fotomodel din Marea Britanie. Dar Sian Green-Lord, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a aflat despre campanie doar atunci când prietenii i-au trimis mesaje în legătură cu aceasta. În plus, ea a acuzat că poza a fost editată, iar proteza ei pentru picior a fost eliminată.

Sian Green-Lord a povestit pe Instagram că „tremură de furie” după ce a văzut că fotografiile ei au fost editate pentru a fi eliminată proteza de picior, iar costumul de baie a fost modificat.

„Nici nu știu cum să explic cât de multă furie simt în acest moment. Un lucru este folosirea imaginii mele fără permisiunea mea. Dar este altceva să îmi editezi corpul. Nici nu mai știu ce să spun, este mai mult decât o greșeală”, a spus tânăra de 32 de ani din Marea Britanie.

Piciorul tinerei a fost amputat după ce a fost lovită de un taxi în timp ce se afla în vacanță la New York în 2013. S-a întâmplat când se plimba cu o prietenă în Manhattan, iar mașina a ajuns pe trotuar.

Nyome Nicholas-Williams, fotografia mea de pe Instagram nu este o imagine la liber

Nyome Nicholas-Williams, din Londra, a declarat pentru BBC că o fotografie de pe pagina ei de Instagram a fost folosită în posterul lansat de Institutul Spaniol pentru Femei.

„Nu este o imagine la liber, este o fotografie pe care am postat-o pe Instagram. Este nepoliticos și lipsit de respect”, a spus Nicholas-Williams, adăugând „sunt supărată pentru că dacă m-ar fi întrebat la început, aș fi putut lua o decizie, probabil aș fi spus da”, a adăugat ea.

Juliet FitzPatrick, în imagine are un sân, în timp ce ea a suferit o dublă mastectomie

A treia femeie care apare în afișul de campanie din Spania pentru a încuraja femeile să meargă la plajă indiferent de cum arată acuză guvernul că o fotografie a ei a fost folosită fără permisiune, scrie BBC.

În plus, ea afirmă că femeia din imagine are un sân, în timp ce ea a suferit o dublă mastectomie. În acest sens, ea face publică o imaginea a sa. Este vorba despre Juliet FitzPatrick, care a suferit o mastectomie. Femeia are 60 de ani și este din Marea Britanie.

Juliet FitzPatrick afirmă că femeia din afiș pare a avea chipul ei, dar că trupul nu e al ei. Ceea ce s-a întâmplat „pare a fi total împotriva” temei campaniei, a adăugat ea.

„Pentru mine este vorba despre modul în care corpul meu a fost folosit și reprezentat fără permisiunea mea.”, adaugă Juliet FitzPatrick.

Ami Barwell, care a realizat fotografia pe care femeia a făcut-o publică pentru a demonstra cum arată ea de fapt, spune că cel mai probabil ar fi fost folosită o fotografie pe care a făcut-o altei persoane.

Atât FitzPatrick, cât și Barwell au aflat despre afiș abia după ce au primit mesaje pe rețelele sociale. Amândouă au afirmat că au contactat artistul Arte Mapache, dar încă nu au primit un răspuns.

Juliet FitzPatrick este a treia femeie care acuză guvernul din Spania că i-a folosit imaginea fără permisiune.

Arte Mapache şi-a prezentat scuze publice pentru că a folosit imaginile modelelor fără permisiunea lor

Artista cunoscută sub numele de Arte Mapache a prezenat scuze publice pentru că a folosit imaginile modelelor fără permisiunea acestora și pentru că a folosit un tip de literă despre care credeaa că este gratuit.

„Având în vedere controversa – justificată – cu privire la drepturile de imagine din ilustrație, am decis că cel mai bun mod de a repara daunele care ar fi putut rezulta din acțiunile mele este să împart banii pe care i-am primit pentru lucrare și să dau părți egale femeilor de pe afiș”, a spus artista.