Actual Diverse

După gafa pe care a făcut-o față de Robert Glinţă pe aeroportul Otopeni, ministrul Novak, a oferit o primă reacție

După gafa pe care a făcut-o față de Robert Glinţă pe aeroportul Otopeni, ministrul Novak, a oferit o primă reacție
evz.ro

„Robert să ştie ce trebuie să ştie”, a declarat ministrul.

După ce l-a omis în discursul său pe Robert Glinţă, la revenirea de la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, ministrul Sportului, Eduard Novak, a oferit o primă reacţie.

Să ne reamintim, pe scurt, ce s-a întâmplat pe aeroportul Otopeni la sosirea celor 2 sportivi români

 La Campionatul Mondial de la Budapesta, Glinţă a concurat la Budapesta în probele de 100 m spate (unde a ocupat locul 8) şi 50 m spate (unde a ocupat locul 5), în timp ce Popovici a obţinut aurul mondial la 100 m liber şi 200 m liber.

Dar la revenirea în România a sportivilor David Popovici şi Robert Glinţă, atenția a fost acordată aproape exclusiv campionului mondial.

La aeroport, cei doi au fost întâmpinaţi de oficialii români, iar Eduard Novak a avut cuvinte de laudă doar pentru David Popovici.

Astfel, pe aeroportul din Otopeni, ministrul Sportului l-a omis pe Glinţă, care nu a părut afectat de moment.

Eduard Novak a recunoscut că a greşit…..dar asta s-a întâmplat la câteva săptămâni distanţă de la data evenimentului.

De asemenea, Novak a dezvăluit că a ţinut legătura cu Robert Glinţă, cât timp David Popovici savura momentul gloriei.

Ce a declarat ministrul Sportului, Eduard Novak

Ministrul Novak a declarat pentru Orange sport: „Recunosc. Sunt şi eu om, am vrut să vorbesc din inimă. Să ştiţi că am fost alătumereu de Robert. I-am trimis mesaje în acea perioadă in care ţara a auzit numai de numele de Popovici şi am fost mereu aproape. Am postat când toată lumea vorbea despre Popovici şi cred că şi mama lui Robert va înţelege şi e important ca Robert să ştie ce trebuie să ştie”.

Totodată, ministrul a vorbit şi despre pasiunea lui David Popovici pentru ciclism: „Abia aştept să îl antrenez puţin, dacă promite că mă antrenează şi el pe mine în bazin”.

Care a fost reacția mamei lui Robert Glință

Deși Robert Glinţă nu şi-a expus public nemulţumirea, mama acestuia, Irina Angelica, a scris pe Facebook un text care l-a făcut abia acum pe ministru să reacționeze.

„La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS în episodul acestei primiri la aeroport încât pur şi simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România şi poporul român! Dumnealui, acest ministru obscur şi total nepregătit (profesional, uman, diplomatic şi mediatic), nu merită decât ocolit – cum ocoleşti chestia aia care stă în drum şi te-ar putea accidenta sau murdări. Nici energia, nici timpul şi nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestaţia neroadă etalată cu acest prilej”. a scris mama lui Robert, la scurt timp după ce acesta s-a întors de la Budapesta.