Actual Diverse

David Popovici și Robert Glință, starurile de la Budapesta. Primire la Otopeni cu flori, mesaje politice și o gafă de ministru

David Popovici și Robert Glință, starurile de la Budapesta. Primire la Otopeni cu flori, mesaje politice și o gafă de ministru
g4media.ro

David Popovici și Robert Glință au fost starurile de la Budapesta. Primirea de duminică seara, din salonul de protocol de la Aeroportul Otopeni, ar putea fi caracterizată în câteva cuvinte: cu flori, mesaje politice, o gafă de ministru și o cerință – vrem bazine de înot!

Duminică, 26.06.2022, în jurul orei 21:00, întreaga echipă de natație a României a ajuns pe aeroportul Otopeni, fiind primită cu flori în culorile tricolorului, trimise de președintele Klaus Iohannis.

“Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a spus David Popovici la sosirea pe Otopeni.

Pe aeroportul Otopeni, David Popovici și Robert Glință au fost așteptați de Camelia Potec (șefa Federației de Natație), ministrul Eduard Novak, Mihai Covaliu (șeful COSR) și alte oficialități.

Ce au declarat oficialii la sosirea pe aeroport a campionilor

Ulterior sosirii echipei naționale de natație pe aeroportul Otopeni, a urmat o conferință de presă, în cadrul căreia, ministrul Eduard Novak, nu a menționat niciun cuvânt despre Robert Glință, celălalt sportiv de performanță român.

Astfel, potrivit g4media.ro, ministrul Novak, a declarat :Am așteptat un campion care ne-a făcut mândri și am simțit că suntem puternici, uniți. David ne-a demonstrat că sportul ne unește. Este cel mai bun ambasador al nostru. Ne face mândri că suntem români…. David Popovici a devenit o stea a României care va fi sigur pentru mulți ani de-acum încolo, are doar 17 ani. El este modelul și va motiva toată țara (…)”

Pe de altă parte, Camelia Potec, a felicitat sportivii români, dar a ținut să transmit și un mesaj și către Ministerul Sportului, respectiv:

“Mulțumesc Ministerului Sportului pentru sprijin, cred că mai sunt multe lucruri de rezolvat. Avem mari probleme în organizarea campionatelor de sărituri și înot, dar e o altă discuție, de mâine”.

De asemenea, Mihai Covaliu a transmis: “Se cuvine a începe cu felicitări lui David, Robert, Adrian, întregii echipe și bineînțeles felicitări familiei, tatălui, mamei, felicitări, ați făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru. Ați făcut din copilul vostru un portdrapel al României”, precizând totodată că “David poate deveni cel mai rapid om pe 100 de metri din lume”.

Cum îi va fi recunoscător statul român lui David Popovici pentru performanțele atinse

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a performanțelor obținute la Campionatele Mondiale de Natație, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, David Popovici va fi decorat de însuși președintele Iohannis, care a decis să-l decoreze și pe antrenorul Adrian Rădulescu cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.

David Popovici, care a câștigat 2 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, la 100 m și 200 m liber, va primi și 1 milion de lei din Fondul de Rezervă al României în urma deciziei Guvernului de a răsplăti performanța inedită a înotătorului de 17 ani .

În discursul său excepțional, David a mulțumit românilor care l-au susținut și a făcut următoarea declarație:

„Nu ştiu dacă sportul va avea o o imagine mai bună şi mai puternică la noi în ţară, însă pot să sper că valul pe care l-am creat acum şi pe care continuu să-l creez va aduce reacţii pozitive şi va ajuta sportul să progreseze în ţara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare.

Sper că am fost unul dintre cei care să ajute la treaba asta. Însă de abia aştept să văd cum am reuşit să schimb acest sport şi sportul în România în general şi sper ca în acest proces să fi inspirat cât mai mulţi oameni, nu numai să se apuce de vreun sport, ci şi să aibă o viaţă mai sănătoasă, pentru că asta e de asemenea unul dintre obiectivele mele personale”, a spus David Popovici.

Care sunt rezultatele obținute de cei doi români la Campionatele Mondiale de la Budapesta 2022

David Popovici și Robert Glință au reprezentat cu succes România la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Astfel, David Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a doborât recordurile la 100 și 200 metri, la juniori, și a devenit primul dublu campion din istoria țării. Iar Robert Glință, sâmbătă, 25.06.2022, s-a clasat pe locul 5 la proba de 50 de metri la Campionatele Mondiale de la Budapesta, fiind foarte aproape de a obține medalia de bronz.

 Ce a reprezentat Robert Glință pentru David Popovici

Despre Robert Glință, David Popovici a spus că i-a fost idol și îi era rușine, copil fiind, să îi ceară un autograf și să facă o poză împreună. Popovici a vorbit despre Glință în condițiile în care ministrul Sportului nu a vorbit despre Robert Glință, nepronunțându-i nici măcar numele, deși înotătorul s-a clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial, la proba de 50 de metri.

Totodată, Robert Glință (în vârstă de 25 de ani), la sosirea pe aeroportul Otopeni, a ținut să îi mulțumească în mod deosebit lui David Popovici (17 ani):

“Eu am o oarecare istorie de participare la competiții internaționale, dar nu ne-am confruntat niciodată cu o masă așa mare de oameni….. Îți mulțumesc ție, David, că sunt contemporan cu tine. Fără rezultatele tale nu mă bucuram nici eu de atenție”.