Actual Diverse

Lumea sportului, în stare de șoc. Greg LeMond, triplu câștigător al Turului Franței la ciclism, are leucemie

Lumea sportului, în stare de șoc. Greg LeMond, triplu câștigător al Turului Franței la ciclism, are leucemie

Este sportiv, triplu campion la ciclism și are mulți fani, din întrega lume. Și mai mult decât atât, el este și optimist. Greg LeMond este considerat de mulți drept cel mai mare ciclist american din toate timpurile, unul dintre cei mai buni cicliști din epoca modernă și un simbol al globalizării acestui sport (wikipedia).

Lumea sportului, în stare de șoc. Greg LeMond, triplu câștigător al Turului Franței, are leucemie

Greg LeMond, triplu câștigător al Turului Franței la ciclism, se tratează, în prezent, de leucemie, relatează BBC Sport. Cruntul diagnostic l-a anunțat chiar Greg LeMond, pe site-ul său de socializare. El este cunoscut ca fiind dublu campion mondial și câștigător al Turului Franței la ciclism, în anii 1986, 1989 și 1990, trei cupe care i-au adus celebritatea dar și iubirea fanilor pasionați de sport.

Mai multe săptămâni de oboseală” l-au determinat să meargă la un control, așa povestește chiar celebrul sportiv. Apoi a aflat necruțătorul verdict dat de medici, pe catre îl confirmă însuși sportivul: „am fost diagnosticat cu leucemie mielogenă cronică„.

Din fericire, este un tip de cancer care poate fi tratat și este un tip de leucemie care nu pune în pericol viața sau nu este invalidantă. După o serie de teste și o biopsie a măduvei osoase, care a fost finalizată săptămâna trecută, am primit diagnosticul oficial vinerea trecută. Nimeni nu vrea să audă vreodată cuvântul cancer, dar, recunosc, este o mare ușurare, acum, să știu de ce mă simțeam rău„, a mai scris, în pagina sa, LeMond.

Are 60 de ani și se consideră a fi singurul american care a câștigat vreodată Turul Franței, după ce Lance Armstrong și Floyd Landis au fost deposedați de victorii din cauza utilizării de substanțe interzise.

În scurt timp, el va începe și tratamentul, urmând, pas cu pas, recomandările medicilor.

Eu și medicii mei am decis un tratament care va începe săptămâna aceasta. Ar trebui să mă simt mai bine în câteva săptămâni și, în viitorul apropiat, programul meu zilnic va fi modificat doar puțin și mi s-a spus că în câteva luni ar trebui să fiu în remisie. Prognosticul pe termen lung este foarte favorabil. Sunt norocos că am o echipă excelentă de medici și sprijinul total al familiei, prietenilor și colegilor mei de la LeMond Bicycles.”

Este bucuros că are noroc de oameni minunați, medici dedicați, dar și oameni iubiți, care îi sunt alături prin greaua cumpănă prin care trece.

Foto:  Getty Images Sport