Actual

După pierderea navei Moskva, „rușii își schimbă comandanții, își arestează ofițerii”. Opinia unui fost ofițer de informații

După pierderea navei Moskva, „rușii își schimbă comandanții, își arestează ofițerii”. Opinia unui fost ofițer de informații
foto: putin si generalii Hotnews

Un text foarte interesant a fost postat pe pagina sa de Facebook de fostul ofițer de informații Tudor Păcuraru. Este și un fel de previziune despre ce va urma la Kremlin, nu numai ceea ce se întâmplă acum acolo.

Tudor Păcuraru (foto) este istoric ca formație, dar a activat ca ofițer de analiză și sinteză în Serviciul Român de Informații până în anul 2016. Unul dintre cei mai buni. A fost „un scriitor în secret pentru patru președinți și o duzină de prim-miniștri”, după cum scrie într-una din cărțile sale, apărute la Editura Evenimentul și Capital, cu titlul „Planul Nistru – 1989. Implicarea GRU în Revoluția din Decembrie”.

Săptămânal, puteți citi editorialele lui Tudor Păcuraru pe site-ul Evenimentului zilei – evz.ro.

Grupul operativ al experților occidentali de la Odesa

„Cea mai mare pierdere navală suferită de ruși după Al Doilea Război Mondial, scufundarea crucișătorului ”Moskva”, a reprezentat o surpriză totală. Puțini experți militari din lume se așteptau să fie eliminată chiar nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, piesa fundamentală în atacul devastator pe care Kremlinul intenționa să îl declanșeze la finalul acestei săptămâni, la nici 200 de km de granița cu România.

Planurile minuțioase ale strategilor militari de la Kremlin s-au dus dracului. Vladimir Vladimirovici a realizat că nu mai poate dezlănțui atacul asupra celui mai mare oraș port al Ucrainei fără loviturile navei-amiral, care să distrugă apărarea ucraineană și să acopere desantul trupelor ruse.

Totuși, cum s-a putut întâmpla un asemenea dezastru pentru marina militară rusă?

Serviciul secret al armatei ruse prezintă pe surse o informație stranie: în Odesa, la 160 de km de granița cu România, ar exista un grup operativ format din experți occidentali care oferă suport tehnic către armata ucraineană.

Experții din grupul secret de monitorizare ar fi inclusiv ROMÂNI – asta susțin serviciile secrete ruse, care pretind că se bazează pe informații de la spioni aflați în zona orașului Odesa.

Grupul respectiv ar fi format din angajați ai unei firme private și ar opera dintr-o bază secretă de la periferia Odesei, având scopul de a opri asaltul armatei ruse și a de a bloca debarcarea forțelor agresoare în zona de sud a Ucrainei. Echipamentele de care dispune această bază ar permite identificarea coordonatelor exacte ale oricărei nave pe distanțe de sute de km, pentru lansarea rachetelor de înaltă precizie asupra țintelor inamice.

https://www.g4media.ro/ria-novosti-un-grup-secret-al-nato-din-care-fac-parte-angajati-romani-activeaza-in-odesa-instructorii-nato-s-ar-putea-ascunde-in-mariupol.html

Rușii își schimbă comandanții, își arestează ofițerii…

Cert e că rușii sunt debusolați și nu mai au informații corecte.

După ce au realizat că sunt vulnerabili, rușii au retras celelalte nave ale marinei militare la mari distanțe de țărmul ucrainean. Asaltul devastator asupra Odesei, care trebuia să înceapă la finalul acestei săptămâni, a fost blocat.

Putin a fost scos din minți. Ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, a fost luat pe sus și internat brusc, după un ”atac de cord” masiv, survenit din ”cauze naturale”. Comandantul Flotei Mării Negre, amiralul Igor Osipov, a fost și el săltat și dus la interogatoriu în sinistra închisoare Lefortovo. Alți 20 de generali au fost arestați.

Rușii își schimbă comandanții, își arestează ofițerii, îi bagă în spitale, își modifică planurile, reiau totul de la capăt, toți se tem, totul e haos. Bate vântul turbării în est”.

Firma privată românească neagă afirmațiile privind implicarea la Odesa

O companie militară privată din România a fost învinovățită de Rusia, printr-o postare publicată pe Twitter a Ambasadei țării în Africa de Sud, că ar fi transportat în secret militari în Odesa, Ucraina.

Într-un comunicat, se face precizarea că această firmă este „unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume”. Firma respectivă anunță că „informația transmisă de agenția de presă RIA Novosti conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa este complet falsă”.