Actual Politică

După PNL, acum şi liderii USR se mai gândesc dacă îl mai vor pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ce a anunţat Cătălin Drulă 

După PNL, acum şi liderii USR se mai gândesc dacă îl mai vor pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ce a anunţat Cătălin Drulă 

Planurile pentru încă un mandat la Primăria Capitalei par să-i dea bătaie de cap lui Nicuşor Dan. Liberalii nu mai par convinşi că mai merită o şansă, acum pare că şi liderii USR sunt decişi să evalueze foarte serios dacă este performanţa la care s-au aşteptat de la Nicuşor Dan.

După PNL, acum şi liderii USR se mai gândesc dacă îl mai vor pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ce a anunţat Cătălin Drulă

Despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Liderul USR Cătălin Drulă a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că această susţinere nu este necondiţionată şi încă mai au nişte rezerve de răbdare, dar trebuie să evalueze foarte serios dacă este performanţa la care s-au aşteptat.

”Deocamdată suntem într-o coaliţie care a propus acest primar, dar nu este o susţinere necondiţionată”, a spus liderul USR.

Cătălin Drulă a precizat că foarte mult contează performanţă.

”Suntem la doi ani de mandat, ne-am dori ca lucrurile să se mişte mult mai bine în Bucureşti. Încă mai avem nişte rezerve de răbdare dar trebuie să evaluăm foarte serios dacă este performanţa la care ne-am aşteptat”, a spus el.

Ce înseamnă acum pentru Nicuşor Dan, dacă PNL îi retrage sprijinul politic

Recent, PNL, prin vocea purtătorului de cuvânt, Ionuţ Stroe anunţa că încă aşteaptă de la Nicuşor Dan să îşi onoreze promisiunile făcute în faţa bucureştenilor în 2020.

Fără sprijinul PNL, Nicuşor Dan îşi poate lua gândul de la o candidatură pentru un al doilea mandat, dar şi de la o majoritate în Consiliul General în următorii doi ani.

În 2020, Nicușor Dan a candidat ca independent la PMB, dar a fost susținut politic de alianța PNL – USR-PLUS. Fostul președinte PNL Ludovic Orban l-a sprijnit atunci pe Nicușor Dan. După doi ani, liberalii conduși de Nicolae Ciucă par că au alte planuri pentru Primăria Capitalei.

Concret, dacă PNL îi va retrage sprijinul politic, acest lucru înseamnă că Nicușor Dan va avea greutăți în următorii doi ani în a obține majoritatea necesară pentru ca proiectele sale să fie aprobate în Consiliul General. Totodată, dacă PNL nu îl mai susține politic, șansele ca Nicușor Dan să candideze pentru un nou mandat scad. Actualul edil a spus acum două luni că speră să fie susținut pentru un nou mandat de primar „de o alianță de dreapta”.

Ce spune Firea despre o candidatură la Primăria Capitalei

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat recent că, dacă cetăţenii o vor vota la viitoarele alegeri, se va întoarce ca primar general al Capitalei.

„Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Mi-aş dori să candidez, dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă lucrurile sunt funcţionale, dacă mai am energie, putere ca acum”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a precizat că sunt discuţii incipiente în coaliţia de guvernare despre o eventuală susţinere comună a PNL şi PSD, dar că ea se bazează în primul rând pe susţinerea partidului din care face parte, respectiv PSD.

Nicușor Dan a anunţat că își dorește încă un mandat la Primăria Capitalei

Nicușor Dan a declarat că își dorește încă un mandat la Primăria Capitalei, în mod special deoarece proiectele ce sunt derulate în administrația publică necesită timp.

„Începi un proiect azi și îl termini peste trei ani, pentru că trebuie să faci achiziție, prefezabilitate, achiziție, fezabilitate, achiziție, proiectare și execuție”, a declarat Nicușor Dan.

Până la acest moment, Nicușor Dan și Gabriela Firea au recunoscut public că vor să candideze la Primăria Capitalei în 2024, dar și fostul premier Florin Cîțu ia în calcul să candideze.