Info Actual

Info Actual > Politică > E foc și pară. Rareș Bogdan. „Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă”
Politică

E foc și pară. Rareș Bogdan. „Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă”

E foc și pară. Rareș Bogdan. „Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă”. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a început o vizită de lucru în Germania. Pe agenda sa figurează discuţii cu ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, şi cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner.

Violeta Alexandru vrea să vaă în ce condiții lucrează românii plecați la cules de sparanghel. În acest context, europarlamentarul Rareș Bogdan e foc și pară. Acesta i-a transmis un mesaj ministrului Muncii. Acesta a declarat la Realitatea PLUS că Violeta Alexandru nu trebuie să stea „ca ghiocelul, cu capul plecat”.

„Ce se întâmplă este o ruşine. Am cerut să merg în Germania, nu mi s-a permis. După 2 iunie cu Motreanu, Falcă şi Busoi mă voi deplasa să văd ce se întâmplă. Statul trebuie să dea cu pumnul în masă. Nu trebuie să stai ca ghiocelul, cu capul plecat.

O rog pe Violeta, cu colegialitate, să depăşească gardul, că s-ar putea să găsească leopardul după gard. Să nu se ducă doar acolo unde este dusă. Or să încerce să o ducă în locurile unde condiţiile de muncă sunt bune. Să stea Violeta în Germania până rezolvă problema.

Nici să nu le zâmbească, să nu fie drăguţă, e reprezentatul Guvernului unei ţări care reprezintă ceva în Europa. Ei ne-au cerut ajutorul. Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înțeleagă faptul că dacă e puternică şi îşi susţine punctul de vedere eşti respectat. Violeta să nu lase să fim umiliţi. Întreaga Românie este umilită, nu doar cei de la muncă”, a declarat Rareș Bogdan.