Social

Efectele inflației crescute și a pandemiei asupra nunților sunt dureroase! Iată despre ce este vorba

Efectele inflației crescute și a pandemiei asupra nunților sunt dureroase! Iată despre ce este vorba
playtech.ro

Inflație, pandemie…..tot ce trebuie pentru a da o nouă lovitură românilor.

Cu aproximativ 40% a crescut și….darul de nuntă! Întrucât majoritatea nunților programate în anul 2020 sau în anul 2021 au fost amânate pentru anul 2022,  a crescut și numărul acestora/ 2022 atât de mult încât au ajuns să se organizeze nunți chiar în zile de joi sau vineri, nu doar în weekend, așa cum este tradiția la români.

Cu ce prețuri se confruntă românii care vor face nuntă anul acesta

 Inflația, scumpirile din ultima vreme generează costuri din ce în ce mai mari, acestea resimțindu-se chiar și la nivelul organizatorilor de evenimente, care deja au aplicat măriri ale serviciilor cu 10%.

Reprezentanţii HoReCa au spus: „Pentru evenimentele care vor fi contractate anul acesta, vom fi nevoiţi să creştem preţurile cu cel puţin 10%, din cauza inflaţiei. Preţurile pentru materia primă au crescut. Totul s-a scumpit. Pentru evenimentele care sunt planificate acum, încă din anii precedenţi, mirii vor plăti acelaşi preţ ca în momentul în care am semnat contractul”, citează evz.ro.

Astfel, viitorii miri, trebuie să se pregătească ceva mai bine din punct de vedere finaciar pentru a putea susține costurile organizării propriei nunți.

Prin urmare:

  • prețul unui meniu de nuntă pentru o persoană pornește de la 60 de euro, adică 300 de lei.
  • formațiile care cântă la nunți, dar și DJ-ii care întrețin atmosfera au crescut și ei tarifele cu 20%
  • costul cu aranjamentele florale și cu vestimentația poate depăși cu ușurință 7.000 de lei

Dar să nu uitam și de invitați

După pandemie, darul la nuntă a ajuns să fie cu 40% mai mare decât înainte. În aceste condiții, și invitații trebuie să fie pregătiți din punct de vedere financiar întrucât se spune că darul pentru fiecare persoană trebuie să fie cel puțin dublul meniului adică 600-700 de lei.

Astfel, o familie va trebui să scoată din portofelul personal cel puțin 1.300 de lei.

Foarte important de precizat este faptul că aceste cifre sunt valabile pentru invitați simpli.

Iar dacă ne referim la București darul este și mai mare, adică cel puțin 1.000 de lei / persoană.

O altă categorie de invitați o reprezintă rudele mirilor, care de regulă, oferă un dar mai mare, astfel că acesta pornește de la cel puțin 2.000 de lei / familie.

Un exemplu al scumpirilor și în această direcție, este cel dat de Bogdan, unul dintre participanţii la o nuntă organizată în 2022, potrivit căruia „darul a crescut foarte mult. Depinde unde ţii nunta şi de la un oraş la altul. În oraşele mai mari este mai mult. Dar putem spune că darul e mai mare cu vreo 40%, anul aceasta”, a scris evz.ro.