Actual

Elena Udrea nu a avut noroc şi rămâne în închisoare. ÎCCJ a respins cererea de eliberare

Elena Udrea nu a avut noroc şi rămâne în închisoare. ÎCCJ a respins cererea de eliberare

Elena Udrea rămâne să-și ispășească pedeapsa la Penitenciarul Târgșor. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, vineri, excepția de constituționalitate formulată de fostul ministru, precum și apelurile împotriva deciziei penale pronunțată în Completul de 5 judecători.

Elena Udrea nu a avut noroc şi rămâne în închisoare. ÎCCJ a respins cererea de eliberare

Potrivit deciziei pronunțate vineri, s-au respins ca inadmisibile cererile de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală, formulate de către Tudor Breazu şi Elena  Udrea.

Instanța obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Această decizie este cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.

De asemenea, Înalta Curte a respins ca inadmisibile apelurile declarate de Tudor Liberiu Breazu, Elena Gabriela Udrea şi Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 41 din data de 7 aprilie 2022, pronunţată de Completul de 5 Judecători Penal 3-2018 în dosarul nr. 3089/1/2018.

Această hotărâre este definitivă.

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă după ce ICCJ a respins, în 7 aprilie, contestaţia în anulare depusă de aceasta.

În dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

„Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017”, se arăta în decizia ICCJ.

Udrea se află în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”.