Actual

Elena Udrea nu mai are nicio șansă în justiție. Înalta Curte i-a respins astăzi ultimul recurs în casaţie în dosarul Gala Bute

Elena Udrea nu mai are nicio șansă în justiție. Înalta Curte i-a respins astăzi ultimul recurs în casaţie  în dosarul Gala Bute

Ultima speranţă a Elenei Udrea a fost astăzi spulberată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care i-a respins și ultimul recurs în casație făcut în dosarul Gala Bute, așa că fostul ministru rămâne după gratii. Elena Udrea trebuie să plătească acum cheltuielile de judecată.

Elena Udrea rămâne în arest. A decis ÎCCJ care i-a respins astăzi ultimul recurs în casaţie

“Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 170 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 31 octombrie 2022”, apreciază magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aceeași decizie se aplică și pentru Rudel Obreja. Acesta, bolnav de cancer, se tratează în spital în stare de liberatate.

Veste foarte proastă pentru Elena Udrea. Magistrații au decis că fostul ministru va rămâne după gratii

Astfel că Elena Udrea trebuie să plătească și cheltuielile de judecată, după ce că nu a primit nici sentința pe care o aștepta.

O veste bună ar mai putea primi Elena Udrea şi aceea legată de procesul în care este judecată alături de Ioana Băsescu. Judecătorii de la Înalta Curtea au stabilit că prescripția a curs în perioada 2018-2022 când nu au existat reglementări legale cu privire la acest aspect, așa că cele două ar putea scăpa de acel dosar, dacă decizia Înaltei Curți va fi pusă în practică de judecătorii aceleiași instanțe.

ANAF vinde terenurile şi maşinile Elenei Udrea pentru a recupera o parte din prejudiciu

Elena Udrea așteaptă să vadă ce vor spune judecătorii de la Judecătoria Sector 1 acolo unde a contestat executarea pusă la cale de ANAF, proces care ar putea să lea celor de la Fisc socotelile peste cap.

ANAF a scos la vânzare șase terenuri și două mașini ale Elenei Udrea, prin care statul speră să recupereze o parte din prejudiciul creat de fostul ministru în dosarul Gala Bute.