Actual Politică

Elena Udrea: „Nu sunt parteneră de afaceri cu Florian Coldea. Nu m-am întâlnit cu acesta din 2014”. În 5 zile, e adusă în țară

Elena Udrea: „Nu sunt parteneră de afaceri cu Florian Coldea. Nu m-am întâlnit cu acesta din 2014”. În 5 zile, e adusă în țară

UpDate: Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că România a trimis în Bulgaria actele de extrădare pentru Elena Udrea, iar în maximum cinci zile va fi adusă în țară.

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea infirmă faptul că a făcut o înţelegere cu Florian Coldea să o scape de dosare. Aflată în detenţie în Bulgaria în aşteptarea extrădării, Elena Udrea neagă, într-o postare pe Facebook, că ar fi parteneră de afaceri cu acesta. „Nu m-am întâlnit şi nici nu am vorbit cu Florian Coldea, nici măcar întâmplător, din decembrie 2014!”, susţine ea.

Elena Udrea: Nu sunt parteneră de afaceri cu Florian Coldea. Nu m-am întâlnit cu acesta, nici măcar întâmplător, din 2014

”Nu m-am înţeles cu Florian Coldea să mă scape de dosare! Nu sunt parteneră de afaceri cu Florian Coldea! Nu m-am întâlnit şi nici nu am vorbit cu Florian Coldea, nici măcar întâmplător, din decembrie 2014!”scrie Udrea.

Ea admite că este posibil ca ea şi Florian Coldea să aibă prieteni comuni, după cum este sigur că au adversari comuni, ceea ce nu i-a făcut pe amândoi prieteni.

”De 2 luni se vehiculează sistematic şi după un plan bine organizat aceste intoxicări, de aceea consider foarte importante clarificările de mai sus!”, conchide fostul ministru.

Fostul ministrul Elena Udrea, condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, va fi extrădată în România, ea aflându-se în detenţie în Bulgaria.

Elena Udrea a anunţat luni că a sesizat CSM „pentru a cerceta o situaţie şocantă, şi este posibil şi foarte probabil să explice cum s-a luat decizia ÎCCJ din 7 aprilie, prin care intr-un mod ilegal şi complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR” i s-a respins Contestaţia în Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea sa.

„Am sesizat CSM pentru a cerceta o situaţie şocantă, şi este posibil şi foarte probabil să explice cum s-a luat decizia ÎCCJ din 7 aprilie, prin care într-un mod ilegal şi complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins Contestaţia în Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea. Reamintesc că doar mie, doar în acest dosar, contestaţia mea şi a celorlalţi doi (Obreja şi Breazu) au fost respinse, iar în toate celelalte dosare aceiaşi judecători au admis contestaţiile şi s-a trecut la rejudecarea cauzelor!”, scrie Elena Udrea.

Fostul ministru mai spune că a cerut CSM să verifice tot cursul zilei de 7 aprilie 2022.

„Mai exact am cerut CSM să verifice dacă în dimineaţa zilei de 7 Aprilie, ziua în care s-a pronunţat decizia de respingere a cererii mele, cel puţin un judecător din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria de cineva din conducerea instituţiei dacă va fi pentru admiterea contestaţiei mele şi favorabil respectării deciziei nr. 685/2018 a CCR”, a scris Elena Udrea, luni pe Facebook.