Actual

Breaking: Elena Udrea rămâne în Bulgaria. Fostul ministru a făcut o singură declarație

Elena Udrea rămâne în Bulgaria. Fostul ministru a făcut o singură declarație

Elena Udrea a fost adusă în fața magistraților la Sofia, în Bulgaria, astăzi la ora 14.00. Fostul ministru a parcurs coridorul instanței de judecată flancată de gardieni, însă zâmbitoare. Nu a dorit să facă nicio declarație în fața jurnaliștilor.

Breaking News, 14.30 – decizia magistraților bulgari suferă o nouă amânare. Elena Udrea va mai sta încă 11 zile în Bulgaria.

Unul dintre avocații ei a fost implicat într-un accident rutier și nu a mai putut ajunge la proces, acesta fiind motivul pentru care pronunțarea va avea loc la o altă dată.

Întrebată cum se simte, ea a răspuns: „Așa cum mă vedeți”

Fostul ministru a contestat prima decizie a magistraților bulgari.

Judecătorii Curții de Apel de la Sofia aveau termen astăzi să stabilească dacă acceptă sau nu recursul fostului ministru român al Turismului. În primă instanță, magistrații au hotărât ca Udrea să fie extrădată pentru a-și executa pedeapsă dată de Înalta Curte de Casație de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

A fost reținută la vama dintre bulgari și greci

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a părăsit România, neavând vreo interdicție în acest sens. Totodată, plecarea ei a fost chiar înainte ca Instanţa Supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. S-a emis mandat pe numele ei, iar Udrea a fost reținută de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia. Justiția bulgară a decis ca Udrea să fie arestată preventiv.

„Va mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției.

Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment și îmi da speranța că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă, vor lua sfârșit în curând.

Le mulțumesc tuturor celor care se roagă pentru mine și fetiță mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mama pentru a doua oară! Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… când avea cea mai mare nevoie de mine, și care acum înțelege că mama ei nu mai este acasă, deși i-am promis că vom fi de Paște împreună!

Va întorc gândurile bune și mă rog la rândul meu, că nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, a transmis Elena Udrea, printr-un mesaj transmis de partenerului ei de viață, Adrian Alexandrov.