Actual Politică

Elena Udrea va fi adusă azi în România. Autorităţile române o vor prelua de la Vama Ruse

Elena Udrea va fi adusă azi în România. Autorităţile române o vor prelua de la Vama Ruse

Tot mai multe voci susţin că extrădarea Elenei Udrea din Bulgaria va avea loc astăzi, 16 iunie. Lucian Bode, ministrul de interne, a declarat ieri că a primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie.

Elena Udrea va fi adusă azi în România. Autorităţile române o vor prelua de la Vama Ruse

Documentele necesare transferului în România al Elenei Udrea au ajuns miercuri după-amiază la București, iar predarea către autoritățile române se va face joi la Vama Ruse, după ora 14.00, conform Digi24. Ziua de astăzi este anunţată şi de G4 Media, care scrie că extrădarea fostului ministru al dezvoltării din Bulgaria în România ar urma să aibă loc joi. Elena Udrea va fi dusă direct la Penitenciarul de femei Târgșor.

Fostul ministru Elena Udrea va fi adusă în România până în 20 iunie, anunţa miercuri ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie, acum se analizează un plan de extrădare, până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a declarat Lucian Bode.

Curtea de Apel din Sofia a hotărât  în data de 10 iunie că Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, condamnată la şase ani de închisoare cu executare în „Dosarul Gala Bute”, să fie extrădată în România. Decizia este definitivă.   Pe 7 aprilie 2022, ziua în care a Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat condamnarea la şase ani de închisoare în doarul „Gala Bute”, Elena Udrea a plecat în Bulgaria şi a fost prinsă la vamă, încercând să tracă în Grecia.

CEDO a refuzat cererea Elenei Udrea de a-i suspenda mandatul european de arestare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat miercuri să suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea. Fostul ministru al Dezvoltării urmează să ajungă joi în țară, după ce o instanță din Bulgaria i-a respins cerea de a nu fi predată autorităților din România, unde are de ispășit o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru corupție.

Udrea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România. Ea a afirmat şi că a primit ameninţări cu moartea în timp ce se afla în arest preventiv. De asemenea, a susţinut că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, care nu a fost independentă şi imparţială, a mai reţinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistraţii europeni, care „au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii”, a comunicat CEDO, fără a-şi motiva decizia.

Adrian Alexandrov: Mă bucură faptul că au început din ce în ce mai multe voci să ceară DREPTATE în cazul Elenei Udrea

Într-o postare pe pagina sa de socializare, partenerul de viaţă al Elenei Udrea a dezvăluit că tot mai multe persoane, inclusiv oameni care au criticat-o în trecut pe fostul ministru, au ajuns acum să ceară dreptate în cazul acesteia, recunoscând implicit că multe aspecte din condamnarea ei ridică mari semne de întrebare.

„Mă bucură faptul că au început din ce în ce mai multe voci să ceară DREPTATE în cazul Elenei Udrea.

Domnul Roşca Stănescu este un cunoscut critic al fostului preşedinte Traian Băsescu, şi a Elenei Udrea, dar cu toate acestea pune sub semnul întrebării aspecte importante din “condamnarea” ei”, a scris Adrian Alexandrov pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, iubitul Elenei Udrea a dezvăluit şi un mesaj transmis de Adrian Severin în legătură cu ce ar fi o condamnare abuzivă a acesteia.