Actual

Elena Udrea vrea să beneficieze de un regim deschis în penitenciar. Când urmează să primească vestea

Elena Udrea vrea să beneficieze de un regim deschis în penitenciar. Când urmează să primească vestea

Elena Udrea şi-a propus să mai facă o încercare de a ieşi pe poarta penitenciarului, iar pentru asta a transmis o cerere care are legătură cu regimul său de detenție în închisoare. Dacă în luna septembrie i se aprobă cererea, Elena Udrea va putea presta muncă şi poate desfăşura diverse activităţi în afara penitenciarului, fără supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Elena Udrea vrea să beneficieze de un regim deschis în penitenciar. Când urmează să primească vestea

Elena Udrea se află de aproape două luni la Penitenciarul de Femei din Târgşor, judeţul Prahova, unde are de executat să execute şase ani de închisoare în regim semideschis. La început a fost mulţumită, dar acum își dorește să obţină o mai multă libertate de mişcare în închisoare. În consecință, Udrea a cerut instanţei de judecată schimbarea modalităţii de executare a pedepsei în regim deschis.

Mai exact, Elena Udrea a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere privind stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea Elenei Udrea a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.

Elena Udrea şi-a propus să aibă parte de mai multă libertate

În ceea ce privește regimul semideschis, persoanele condamnate sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi, conform administraţiei penitenciarelor.

În cazul regimului deschis, persoanele condamnate „pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, fără supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”.

La finalul lunii trecute, Elena Udrea a văzut-o pentru prima dată pe fiica sa, după trei luni şi jumătate. Vizita a avut loc  într-o cameră special amenajată pentru mamă și copil din cadrul penitenciarului.