Diverse

Elon Musk a spus că nu a fost la Davos pentru că este „plictisitor ca dracu”. Organizatorii au avut o replică

Elon Musk a spus că nu a fost la Davos pentru că este „plictisitor ca dracu”. Organizatorii au avut o replică

Elon Musk și Forumul Economic Mondial sunt în dezacord cu privire la motivul absenței sale de la conferința globală.

Forumul Economic Mondial are loc în fiecare an la Davos, în Elveția, unde CEO miliardari, lideri mondiali și alte personalități influente se reunesc pentru a discuta o serie de probleme globale, de la schimbările climatice la criza costului vieții. Ieri, și președintele României, Klaus Iohannis a ținut un discurs la Davos.

Musk, un critic vocal al conferinței, care a fost cea mai bogată persoană din lume până în decembrie, a declarat recent că a fost invitat la conferință, dar a ales să nu participe. Cu toate acestea, organizatorii WEF nu sunt de aceeași părere. Ei spun că CEO-ul Twitter nu a mai fost invitat de aproape un deceniu.

Purtătorul de cuvânt al WEF, Yann Zopf, a declarat pentru Associated Press că ultima dată când Musk a fost invitat „nu (a fost) în acest an și nici recent – ultima dată (fiind invitat) în 2015”. Musk nu s-a înregistrat niciodată și nici nu a participat în cele câteva ocazii în care a fost invitat la conferință, a declarat Zopf pentru AP.

Musk scrisese într-un tweet, luna trecută: „Am fost invitat la WEF, dar am refuzat (să particip)”.

Într-un alt tweet, o săptămână mai târziu, Musk a adăugat: „Motivul pentru care am refuzat invitația de la Davos nu a fost pentru că am crezut că sunt implicați în uneltiri diabolice, ci pentru că părea foarte plictisitor, lol”.

Elon Musk nu a specificat în tweet-uri dacă se referea la conferința din 2023, dar momentul în care au fost publicate aceste tweet-uri, cu o lună înainte de convenția din acest an, sugerează acest lucru.

CEO-ul Tesla a criticat, de asemenea, WEF mai recent. Ca răspuns la o înregistrare video a discursului de deschidere a conferinței de luni, Musk a scris pe Twitter: „Cum de WEF/Davos mai există?”.