International

Elon Musk vrea să-l reconecteze pe Donald Trump cu lumea. Pune o condiție

Elon Musk vrea să-l reconecteze pe Donald Trump cu lumea. Pune o condiție

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost închis după violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie. Donald Trump este acuzat de „instigare la insurecţie”, iar procesul are loc în Senat. Decizia Twitter de blocare a contului lui Donald Trump a generat critici privind libertatea de exprimare.

Elon Musk vrea să-l reconecteze pe Donald Trump cu lumea. Pune o condiție

Donald Trump a fost blocat permanent pe Twitter după evenimentele din 6 ianuarie 2021, când și-a îndemnat susținătorii să atace clădirea Capitoliului, acolo unde Congresul valida victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020.

În trecut, Twitter a semnalat mai multe mesaje ale lui Trump care răspândeau dezinformări sau invitau la acte de violență.

Un exemplu ar fi tweet-urile din luna mai 2020, în care președintele încurajează violența împotriva celor care protestau în manifestările Black Lives Matter.

„După ce am analizat atent postări recente ale lui @realDonaldTrump (n.red – contul de Twitter al preşedintelui american) – în special modul în care sunt primite şi interpretate pe Twitter şi în afara platformei – am suspendat permanent contul din cauza riscului de incitare în viitor la violenţă”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

După mai bine de un an de la respectiva decizie, miliardarul american Elon Musk a afirmat, marți, că va debloca contul de Twitter al fostului președinte al SUA, Donald Trump, dacă acordul prin care urmează să cumpere rețeaua socială va fi finalizat, relatează CNN.

Elon Musk a catalogat decizia de a-l bloca pe Trump ca o „greșeală”

Magnatul american a spus că decizia de a-l bloca pe Trump pe Twitter în ianuarie 2021, după evenimentele de la Capitoliu, a fost o “greșeală”.

„Nu cred că a fost corectă blocarea lui Donald Trump, cred că a fost o greșeală. Voi anula acea interdicție permanentă. Vreau, totuși, să spun că nu dețin încă Twitter, așa că acesta nu este un lucru care se va întâmpla cu siguranță pentru că, dacă nu voi fi proprietarul Twitter?

Dar părerea mea, și Jack Dorsey (n. red. – cofondatorul Twitter) e de acord cu ea, este că nu ar trebui să avem blocări permanente de conturi”, a spus Musk.

Donald Trump a comentat, anterior, cu privire la subiect, spunând că nu s-ar întoarce pe Twitter nici dacă contul său ar fi deblocat pentru că „platforma a devenit foarte plictisitoare”.

Twitter a reprezentat un instrument vital pentru Donald Trump în ultimii ani, iar activitatea sa pe platformă este larg cunoscută. Trump a folosit Twitter pentru a anunţa schimbări de politci publice, ataca oponenţi, insulta inamici personali şi ai Statelor Unite, pentru a se lăuda pe sine ori aliaţi şi, crucial, pentru a răspândi afirmaţii false, postările sale despre fraudarea alegerilor prezidenţiale fiind un studiu de caz în acest sens.