Actual International

Englezi prinși în timp ce vroiau să trimită în Australia droguri de milioane de euro. Culmea tupeului este metoda de transfer

Englezi prinși în timp ce vroiau să trimită în Australia droguri de milioane de euro. Culmea tupeului este metoda de transfer
NCA/Official

Trei britanici au fost prinși în timp ce încercau să trimită în Australia metamfetamină în valoare de milioane de euro. Aceasta nu ar fi nimic poate, dar culmea tupeului o reprezintă metoda prin care vroiau să trimită drogurile în alt stat, fără prea mari probleme și dureri de cap pentru ei.

Englezi prinși în timp ce vroiau să trimită în Australia droguri de milioane de euro. Culmea tupeului este metoda de transfer

Este vorba despre trei cetățeni britanici care au fost condamnați pentru infracțiuni de trafic de droguri după ce s-au folosit chiar de industria cargo pentru a trimite în Australia metamfetamină în valoare de 3,5 milioane de lire sterline (3,95 milioane de euro).

Parteneriatul împotriva criminalității organizate, format din ofițeri de la National Crime Agency (NCA) și Metropolitan Police, a reușit să condamne cu succes trei britanici, care au fost găsiți vinovați de încercarea de a trimite în Australia un transport care conținea 24 de kilograme de metamfetamină de cristal.

Yvonne Stewart, 51 de ani, din Croydon, Kevin Filkins, 52 de ani, din Sevenoaks, și Robert Hamilton, 51 de ani, din Orpington, au fost arestați sub suspiciunea de a fi implicați în exportul de droguri de clasă A în aprilie 2022 și au fost condamnați vineri, 13 ianuarie 2023, în urma unui proces la Croydon Crown Court.

Cei trei arestați. Foto: NCA/Official

Hamilton a fost, de asemenea, condamnat pentru posesie cu intenția de a furniza un drog de clasă B și pentru producerea unui drog de clasă B, după ce la adresa sa au fost găsite mai multe plante de canabis în momentul arestării.

Aceștia vor fi judecați de aceeași instanță la data de 2 martie 2023.

Australian Border Force și Poliția Federală Australiană au stabilit că transportul provenea din Marea Britanie, iar anchetatorii OCP au constatat că drogurile au fost trimise din Croydon la 25 iunie 2021.

Anchetatorii OCP au descoperit că Filkins, Stewart și Hamilton au lucrat împreună pentru a trimite alte două transporturi în Australia la 2 și 24 iunie 2021.

Imaginile de pe camerele de supraveghere l-au identificat pe Stewart, care lucra în sectorul cargo. Imaginile au surprins, de asemenea, un bărbat, identificat acum ca fiind Filkins, trimițând un transport etichetat – două Buddhas de sticlă – în New South Wales, Australia.

Ofițerul de legătură al AFP cu sediul la Londra, sergentul detectiv Kristie Cressy, a declarat că membrii rețelei internaționale extinse a AFP au lucrat îndeaproape cu National Crime Agency, pentru a identifica infractorii organizați și pentru a întrerupe circulația drogurilor ilicite care plecau din Marea Britanie în întreaga lume.