Politică

Este demisia momentului în politică! Liderul unui partid și-a anunțat retragerea

Este demisia momentului în politică! Liderul unui partid și-a anunțat retragerea

Este demisia momentului în politică! Liderul unui partid și-a anunțat retragerea. Bálint Porcsalmi, căci despre el este vorba, a declarat că se retrage din funcţia de preşedinte executiv al UDMR

Bálint Porcsalmi a anunţat că părăseşte funcţia de preşedinte executiv al UDMR. Politicianul şi-a anunţat decizia pe pagina de socializare a UDMR.

Acesta a precizat că, în 2017, a preluat funcţia de preşedinte executiv pentru o perioadă de doi ani, dar după alegerile europarlamentare, la solicitarea preşedintelui Hunor Kelemen, a continuat să mai lucreze.

“Atunci am convenit ca, după alegerile parlamentare din 2020, să îmi suspend această activitate. Astfel, pe lângă atribuţiile mele de preşedinte executiv, am gestionat şi campania electorală prezidenţială de anul trecut, apoi campaniile pentru alegerile locale şi cele parlamentare din acest an. La data de 6 decembrie, misiunea mea s-a încheiat: potrivit planurilor mele, după negocierile pentru formarea guvernului, îmi voi preda mandatul de preşedinte executiv”, a scris politicianul, potrivit RRA.

Bálint Porcsalmi, care anterior a lucrat ca expert în campanii, a făcut referire şi la faptul că UDMR a traversat doi ani grei, cu patru alegeri reuşite, şi le transmite mulţumiri tuturor celor care au colaborat cu el în această perioadă.

“Mulţumesc Uniunii pentru încredere şi pentru oportunitate. Sunt mândru de colaboratorii mei, precum şi de rezultatele obţinute împreună. Hai, UDMR!”, a menţionat Porcsalmi, în finalul mesajului.

Bálint Porcsalmi a fost preşedintele executiv al UDMR începând din ianuarie 2017. La alegerea sa, Hunor Kelemen a subliniat că acesta a lucrat nu numai în Transilvania, în spaţiul politic românesc, ci a lucrat şi consultant, respectiv formator pentru zeci de partide, politicieni şi candidaţi în multe ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi din Africa şi Asia.

Porcsalmi, de profesie politolog, a ocupat, din anul 2001, diferite funcţii în UDMR. Astfel, în perioada 2005-2007 a fost şeful de cabinet al lui Zsolt Nagy, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, în 2007, a fost secretar de stat în Ministerul Telecomunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, apoi şeful de cabinet al lui Hunor Kelemen, ministrul culturii.

După aceasta, în calitate de trainer, a ţinut prelegeri şi instruiri privind comunicarea politică şi organizarea de campanii în cadrul International Republican Institute.