Actual

Este oficial! Nu se vor tăia salariile. Nicolae Ciucă: „Sub semnătura mea nu se va întâmpla niciodată chestiunea aceasta”

Bani prejudiciu mamele majorările Start-up Nation
Sursa foto capital

Referitor la reducerea cheltuielilor pentru a menține bugetul națiunii, premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 27 martie, în județul Gorj, că acțiuni comparabile au fost luate și anul trecut și că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la tăieri salariale.

În plus, el a reiterat că nu se va discuta despre angajări sau reduceri de salarii.

Nu se vor tăia salariile!

Premierul a dat asigurări că veniturile populației nu vor avea de suferit în urma măsurilor de austeritate, susținând că țara noastră a parcurs un proces similar și anul trecut.

„În ultima perioadă de timp, s-a vorbit foarte mult de acele măsuri fiscale pe care vrem să le luăm. Oameni buni, măsurile astea le-am luat şi anul trecut şi măsurile au vizat cumpătarea cheltuielilor la bunuri şi servicii şi am spus foarte clar ce înseamnă bunuri şi servicii, am spus foarte clar că putem să ne desfăşurăm activitatea, să ne îndeplinim obiectivele şi dacă nu ne plimbăm cu maşini noi şi menţinem în parc aceleaşi maşini de până acum, şi dacă avem acelaşi mobilier, nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să ajungem să terminăm o creşă, şcoală sau un spital.

Astea sunt chestiunile pe care le-am văzut necesare pentru a putea să gestionăm, să asigurăm bugetul ţării, în niciun caz partea de venituri, în niciun caz partea de locuri de muncă. Au fost nişte mesaje care, atunci când cineva nu are cu ce să vină în contrapondere, găseşte tot felul de subtilităţi care, în situaţia în care ne găsim, impactează foarte mult cu percepţia oamenilor. Nu ţineţi cont de ele, sub semnătura mea nu se va întâmpla niciodată chestiunea aceasta”, a afirmat Nicolae Ciucă, la o întâlnire cu membrii PNL Gorj, potrivit G4Media.

Rotativa guvernamentală se va face cu calm

Premierul a vorbit și despre rotativa guvernamentală ce urmează să aibe loc în Executivul României. Nicolae Ciucă a declarat că tranziția puterii va avea loc „în liniște și calm” până la sfârșitul lunii mai.

„Nu există altă formulă politică pentru că, deşi vorbim de politică, are şi oleacă de aritmetică la bază, aritmetica parlamentară, care este dată de suma voturilor. Acum când vorbim, realitatea ne confirmă că nu  există altă formulă politică şi tot realitatea bazată pe nevoia de stabilitate ne obligă în continuare să dăm dovadă de responsabilitate şi să finalizăm, într-un parteneriat politic aşa cum l-am angajat atunci când am promis constituirea coaliţiei şi asigurarea funcţionării ei. Ca atare, (rotația- n.r.) se va produce la sfârşitul lunii mai. Încă mai analizăm şi, în funcţie de cum se va întâmpla, facem în aşa fel încât toată această rocadă să se producă în linişte şi aşezat. Sper ca electoratul să înţeleagă că în sfârşit avem o clasă politică pe care nu o interesează altceva decât stabilitatea ţării şi acea punere în aplicare a măsurilor despre care vorbim şi pe care le predicăm de fiecare dată când venim în faţa electoratului”, a mai spus Nicolae Ciucă.