Actual

Este oficial! Pensiile vor fi majorate în 2024. Cu cât vor crește veniturile pensionarilor

Este oficial! Pensiile vor fi majorate în 2024. Cu cât vor crește veniturile pensionarilor
sursa foto capital.ro

Pensiile vor fi majorate în 2024. Vârstnicii din România se confruntă cu mari probleme din punct de vedere al pensiilor. Mulți pensionari din România se plâng de faptul că au venituri extrem de mici. Acest lucru se accentuează în această perioadă. Costul de trai în țara noastră a atins un nivel extrem de ridicat. Totul este scump, iar cei cu pensii foarte mici nu pot face față tarifelor ridicate.

Dar, se anunță o veste foarte bună pentru pensionari. Pensiile vor fi majorate, iar seniorii vor avea parte de mai mulți bani de la stat. Acest lucru a fost confirmat și de premierul Marcel Ciolacu.

Pensiile vor fi majorate în 2024

Unii pensionari se confruntă cu venituri destul de mici. Banii lunari nu le ajung pentru a achiziționa cele necesare. În acest context, premierul țării a confirmat că de anul viitor pensiile vor fi majorate.

Accentul principal al discuțiilor din Guvern este acum pe măsurile fiscale. Însă, premierul a adus o veste foarte bună, care îi va bucura pe mulți pensionari. Acesta a explicat că de la începutul anului 2024, pensiile seniorilor din România vor fi majorate.

Inechități în sistem

Premierul a explicat că la momentul actual există multe probleme la nivelul sistemului. Este vorba de anumite inechități care au loc la nivelul pensionarilor. Anumite persoane se bucură de venituri extrem de mari, în timp ce unii pensionari se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta. Dar, oficialul a promis că din 2024 acest lucru se va încheia.

„Atât noi, cât și Comisia Europeană considerăm că sunt inechități foarte mari între pensiile foarte mici și pensiile mari și se caută un echilibru social. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, de la 1 ianuarie 2024, ea să fie în vigoare.” a declarat Marcel Ciolacu.

Pensiile vor fi mărite primele

În urma discuțiilor dintre oficialii români și Comisia Europeană, s-a ajuns la o concluzie comună. Pensiile vor fi principalul obiectiv din punct de vedere al implementării unor măriri.

„Avem aceeași viziune cu Comisia privind pensiile generale și vom merge până la sfârșitul anului, astfel încât la anul să avem o nouă lege a pensiilor cu adevărat. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite.” a spus premierul.

Formulă de calcul

Noile implementări ce vor fi introduse la nivelul sistemului de pensii vor schimba modul în care veniturile pensionarilor sunt calculate. Majorarea nu va fi aceeași pentru toți cetățenii. Acestea vor fi stabilite în funcție de valoarea pensiei pe care oare un cetățean. Pensiile vor fi majorate în funcție de inflația din anul respectiv.

„Nu putem mări cu același procent pensiile mici și pensiile mari. Minimul de procent va fi reprezentat de inflația din anul respectiv.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Anunțul Casei de Pensii

Mai multe vești bune pentru pensionarii cu venituri mici. Reprezentantul Casei de Pensii a anunțat că românii cu venituri mici vor primi un ajutor financiar în luna octombrie.

„Vești bune pentru pensionari! În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei.” a explicat Daniel Baciu, şeful Casei de pensii, conform Daily Business.