Actual

Eugen Teodorovici a anunțat la ETNO TV că revine în politică și candidează în alegeri

Eugen Teodorovici a anunțat la ETNO TV că revine în politică și candidează în alegeri
evz.ro

Eugen Teodorovici, fost ministru de finanțe în guvernul Ponta, a anunțat în exclusivitate, la emisiunea ”Subiectul zilei”, de la Etno Tv, că se reîntoarce în politică și va candida la alegerile din 2024.

”Voi candida la unele alegeri din 2024, cu siguranță. Doar la unele, pentru sunt 4 alegeri”, a spus Teodorovici. Cel mai probabil, acesta va candida la alegerile parlamentare și europarlamentare.

Presiunile făcute de ambasadorul Germaniei pentru legea Codului Fiscal

Întrebat dacă a vrut să ia o măsură și nu a reușit, fostul ministru de finanțe a dezvăluit că, în perioada în care era în funcție, a fost amenințat și s-au presiuni de către ambasadorul Germaniei la București, pentru a nu modifica legea Codului fiscal.

Eugen Teodorovici a precizat că a primit chiar o scrisoare oficială de la Ambasada Germaniei, în care i se atrăgea atenția că, ”dacă va face acel Cod fiscal, economia României ar avea de suferit și s-ar duce spre dezastru. Asta spunea ambasadorul Germaniei la București, în 2015. Și i-am răspuns: domnule ambasador, Convenția de la Viena nu spune nimic despre aceste atribuții pe care le-ați avea, în funcție de ambasador. Eu nu vin la Berlin să vă fac legile, acolo!”

Fostul ministru de finanțe a devoalat și implicarea președintelui Iohannis în epopeea modificării Codului Fiscal. ”Domnul președinte avea, desigur alte semnale și mesaje, că trebuie scoase din lege anumite măsuri”.

”I-am spus președintelui Iohannis. Dacă schimbați Codul Fiscal, o să-l fac la loc!”

Inițial, legea a trecut de Parlament cu un vot covârșitor, dar președintele Iohannis a retrimis-o Parlamentului, obiectând că anumite măsuri trebuie scoase integral, iar altele, modificate. Iar legea a fost votată și promulgată, în final conform solicitării prezidențiale.

”I-am spus atunci președintelui, chiar la Cotroceni. Dacă schimbați Codul Fiscal, o să-l fac la loc!”

După ce legea a apărut în Monitorul oficial, Eugen Teodorovici i-a cerut sprijinul premierului Ponta. ”Victor Ponta m-a sprijinit să reintroduc măsurile scoase din Codul Fiscal, prin ordonanță de urgență, în octombrie 2015. Acela este Codul Fiscal făcut de 2 oameni: Ponta și Teodorovici, care n-au cedat presiunilor făcute de Ambasada Germaniei la București”, a spus fostul ministru.

Eugen Tedorovici a precizat că are dovezi pentru toate afirmațiile făcute și că are arhivele sale personale:

”Eu nu vorbesc gratuit niciodată. Am arhivele mele personale. Am niște memorandumuri despre multe lucruri din România, care vor ieși atunci când trebuie”, a mai dezvăluit Eugen Teodorovici, la emisiunea ”Subiectul zilei”, de la Etno Tv.

NOTA: ACEST MATERIAL ESTE UN COMUNICAT DIN PARTEA POSTULUI ETNO TV