Actual

Exclusiv! Anca Alexandrescu, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: „Cum poate să arate un om care știe că a avut totul și a pierdut totul?”

Anca Alexandrescu, Sursa foto: Captură Podcast Hai România
Sursa foto: Captură Podcast Hai România

Jurnalista, Anca Alexandrescu,  a continuat dezvăluirile în cadrul podcastului moderat de Ionuț Cristache, „România lui Cristache”, difuzat pe canalul de Youtube Hai România. Punctul central de discuție al celor doi a fost Liviu Dragnea și momentele premergătoare arestării acestuia.

Anca Alexandrescu a spus că prima persoană care l-a trădat de Liviu Dragnea a fost Viorica Dăncilă, mai ales că a existat o involuție a relației lor. Totuși, Dragnea i-a spus jurnalistei că avea să fie arestat, însă ea considera că acesta „exagerează și că e paranoic”.

Spusele lui Liviu Dragnea s-au adeverit

„Trebuie să recunosc că tot ce a zis Dragnea atunci când eu îl consideram paranoic, s-a adeverit că așa a fost. Adică Viorica imediat s-a mișcat. În ziua în care l-au condamnat pe Dragnea și a plecat spre penitenciar, ea a convocat ședință împreună tot cu băieții din jurul lui Dragnea”, a spus aceasta.

De asemenea, ea a mărturisit faptul că știa faptul că Dragnea avea să fie condamnat după alegerile.

„De obicei la sediul partidului se face numărătoarea paralelă. Toată lumea se aștepta să pierdem, toată lumea era demoralizată, toată lumea știa că Dragnea va fi condamnat. Eu am primit  un telefon cu două săptămâni înainte în care mi s-a spus că Dragnea va fi condamnat că o să am și eu de suferit. Nu știu dacă( nr partidul) l-a sabotat pe Dragnea, dar știu că în unele județe, știu sigur că nu s-au agitat. Practic, erau și niște alegeri fără miză atunci. Nu erau nici pentru primari, nici pentru consilii județene. Alea îi interesează pe ei. Atunci, în seara aceea când s-au anunțat rezultatele, repet se știa care este( nr. deznodământul). În birou erau Olguța, care și atunci a fost șef de campanie, eu, cred că Codrin, nu mai știu exact, puțini, foarte puțină lume”, a spus aceasta.

Alexandrescu a spus că Liviu Dragnea deja se obișnuise cu idee că va fi arestat, mi ales că acesta avea bagajele deja făcute în momentul în care i-a fost anunțată sentința.

„Cum poate să arate un om care știe că a avut totul și a pierdut totul?  Din vina lui până la urmă. Cumva se împăcase cu ideea. Toată lumea a tăcut, am plecat acasă fiecare. Eu am venit a doua zi la partid, a fost și Codrin, am fost câțiva. Am stat acolo. El( nr. Dragnea) nu a venit a doua zi la partid. A așteptat sentința acasă. Avea bagajele făcute. Eu mă așteptam. Pe mine m-a sunat când se ducea spre penitenciar, era în mașină. Îmi mulțumește că i-am rămas alături până în ultimul moment. Și i-am spus că nu are de ce să îmi mulțumească că asta am făcut cu toți oamenii cu care am lucrat cu excepția Vioricăi Dăncilă care a ales un alt drum, iar eu nu puteam merge pe acel drum”, a declarat, în timpul podcastului, jurnalista.

Drumul spre pușcărie era același în orice context

Întrebată de moderatorul Cristache dacă Dragnea ar fi mers la pușcărie, chiar dacă nu ar fi fost trădat din interiorul partidului, aceasta nu știa să ofere un răspuns, ea făcând apel la sistemul de justiție din România.

„Îmi e greu să-ți spun lucrul ăsta pentru că așa cum vorbeam la începutul emisiunii despre sistemul de justiție, era nevoie ca și în cazul lui Năstase, ca și în multe alte cazuri, să se dea niște exemple. Motivul pentru care a fost condamnat Dragnea în acest dosar, sau cazul pentru care el a fost condamnat, îl întâlnim la absolut toate partidele din România și la 60% din politicieni, care asta fac. Mai e un om de la PSD care a făcut același lucru, Florian Bodog. Ai mai auzit ceva de dosarul ăla? Nu cred că dacă nu ar fi fost trădat din partid ar fi avut altă( nr. Cale). Eu cred că declicul a fost mult mai vechi. Pentru că nu a mers până la capăt”, a spus Anca Alexandrescu.