Actual Politică

EXCLUSIV. Viorica Dăncilă dă cărţile pe faţă în relaţia cu Marcel Ciolacu. Comportamentul actualilor guvernanţi: „Niște slugi”

EXCLUSIV. Viorica Dăncilă dă cărţile pe faţă în relaţia cu Marcel Ciolacu. Comportamentul actualilor guvernanţi: „Niște slugi”

La trei ani de la alegerile prezidenţiale, fostul premier Viorica Dăncilă şi candidat din partea PSD a vorbit despre relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi despre trădarea colegilor săi de partid. Prezentă la podcastul României lui Cristache de la Evz Play, Dăncilă a vorbit şi despre modul în care a fost înlăturat din Guvern, ministrul Apărării Vasile Dîncu.

EXCLUSIV. Viorica Dăncilă dă cărţile pe faţă în relaţia cu Marcel Ciolacu. Comportamentul actualilor guvernanţi: „Niște slugi”

Fostul premier Viorica Dăncilă neagă că ar fi avut o înţelegere cu acesta în privinţa candidaturii la prezidenţiale. În ceea ce îl priveşte pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, fostul premier spune că are informaţii că domnul Ciolacu se supune și acum cerințelor domnului Iohannis.

„Propunerea pentru candidatura mea la Prezidențiale a venit de la Marcel Ciolacu în Comitetul Executiv. Știu că domnul Ciolacu se supune și acum cerințelor domnului Iohannis”, a mai spus Viorica Dăncilă, care a fost acuzată că s-ar fi înțeles cu președintele să candideze pentru a-i pune pe tavă o victorie sigură pentru al doilea mandat la Cotroceni.

„În momentul în care aș fi avut o înțelegere cu domnul Iohannis, așa cum au spus cei din partidul meu, din fostul meu partid, negociam și eu ceva. Negociam efectiv ori să rămân premier, ori să rămân președinte de partid”, a dezmințit fostul premier.

Vioricăi Dăncilă a vorbit şi despre momentul în care a aflat că s-a dat ordin în partid pentru încheiera campaniei.

„Eu știam acest lucru încă de dinaintea celui de-al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale. Era un plan… Efectiv, nu se așteptau nici să intru în turul 2 al Alegerilor Prezidențiale. Între turul 1 și turul 2, deja dădeau telefoane în teritoriu să dea afișele jos… cei care conduc astăzi Partidul Social Democrat, domnul Ciolacu, domnul Stănescu.

Primarii mă sunau, știam de acest lucru, dar am mers mai departe. Nu mi-am imaginat că există astfel de oameni, pentru care scaunul e mai important decât soarta României. Să nu uităm că aceiași oameni au fost cei care au contribuit la trecerea moțiunii de cenzură”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Nu trăgea PSD și nu va trage niciodată… nu trage pentru membrii lui, dar pentru unul din afară nu va trage niciodată PSD. Aici a fost un aspect diferit. În primul rând a fost arestat președintele partidului. În Partidul Social Democrat s-au format mai multe grupuri, am încercat să unesc aceste grupuri, de aceea am făcut imediat congres. Iar pe urmă a trebuit să merg să candidez pentru că au spus că până acum așa a fost, a candidat președintele partidului.

„Guvernanții noștri se comportă ca niște slugi”

Vasile Dîncu a trebuit să plece de la șefia MApN pentru că și-a permis să vorbească despre pace și pentru că l-a deranjat inclusiv pe Volodimir Zelenski, este de părere fostul premier Viorica Dăncilă. Invitată la podcastul lui Ionuț Cristache de la Evz Play, Viorica Dăncilă a adăugat că asta se întâmplă când guvernanții noștri se comportă ca niște slugi.

Vorbind despre afirmațiile lui Dîncu de la momentul demisiei, conform cărora nu se poate lucra cu președintele, Dăncilă a spus că îl crede pe fostul său coleg de partid.

”Tind să-l cred pe domnul Dîncu. El a ieșit cu o afirmație care cred că a deranjat, a spus că trebuie negociată pacea. După ce a ieșit cu această afirmație, că trebuie să se așeze la masă marile puteri și să negocieze pacea, am văzut că împotriva dânsului a ieșit atît dl.președinte, care i-a spus să citească presa, președintele PSD nu a ieșit cu vreo reacție de susținere a domnului Dîncu. Mai este un aspect – să nu uităm că a venit și o reacție din partea ucraineană – senzația mea în acest moment e că atunci când strănută domnul Zelenski, ai noștri de la București răcesc. Ne comportăm ca slugi”, a declarat Viorica Dăncilă.

„A venit premierul olandez Rutte la noi cu un aer autoritar, iar ai noștri parcă erau de pe altă lume, nu aveau nicio reacție”

În altă ordine de idei, fostul premier a criticat şi invazia pe piața românească a produselor din Ucraina pline de pesticide.

„Vedem că nu avem nicio reacție la măsurile care se iau la Bruxelles. Ni se vorbește de solidaritate, ni se spune să tăiem animalele din România în condițiile în care avem cel mai mic număr pe cap de locuitor. Va veni un nou regulament în care ni se va cere să reducem cu 35% consumul de pesticide la hectar. Nu vedem nicio reacție, ceea ce ni se spune, executăm. A venit premierul olandez Rutte la noi cu un aer autoritar, iar ai noștri parcă erau de pe altă lume, nu aveau nicio reacție. Sunt slugarnici, lipsiți de demnitate” mai spune fostul premier.

”Atitudinea din ultima vreme a domnului Zelenski a condus la o lipsă de credibilitate, pentru că a arătat că nu are încredere în cei care au analizat ceea ce s-a întîmplat în Polonia, nici în partea poloneză, nici în cea americană, a insistat să fie parte a analizei, ca și cum el ar fi cel care controlează, iar acest lucru nu se face, a mai declarat Dăncilă.

Fostul premier crede că în perioada care urmează vor fi din ce în ce mai multe voci care vor milita pentru pace, din ce în ce mai multe țări vor susține pacea.