Actual

Exclusiv. Florin Cîţu emite analize economice direct de pe plajă. Imaginea zilei

Exclusiv. Florin Cîţu emite analize economice direct de pe plajă. Imaginea zilei
FOTO: instagram florin citu

De când şi-a dat demisia din PNL şi din fruntea Guvernului, apoi de la şefia Senatului, Florin Cîţu pare un om relaxat. Din când în când îşi mai varsă nervii pe PSD sau se ceartă cu ministrul de Finanţe pe Facebook.

Florin Cîţu de la analize economice, direct pe plajă. Ce a postat fostul premier astăzi pe contul său de Instagram

Astăzi, Florin Cîţu a fost prezent în social media cu două postări total diferite. În timp ce pe Facebook a postat o analiză economică, pe Instagram, cu vreo 10 minute înainte, posta o fotografie cu el la plajă.

 Liberalismul este singura soluție. Socialismul/intervenționismul = propagandă, scrie pe contul său pe Facebook, fostul premier Florin Cîţu.

„În mijlocul celei mai mari crize din ultima sută de ani PNL a găsit resurse, fără să distrugă economia de piață, și a CRESCUT punctul de pensie cu cea mai mare valoare.

PSD- iulie 2017 cu 83 de lei

PSD – iulie 2018 cu 100 de lei

PSD- septembrie 2019 cu 165 de lei

PNL – septembrie 2020 cu 177 de lei (!!!)

PSD-PNL-UDMR – ianuarie 2022 cu 144 de lei

De partea cealaltă, pe instagram, Florin Cîţu a scris: „The unbearable lightness of being”. Practic a confirmat că duce o viaţă lejeră.

 

„Cea mai simplă și rapidă soluție de a reduce prețul energiei este scăderea prețului certificatelor de CO2″

În urmă cu o săptămână, Florin Cîţu scria că „cea mai simplă și rapidă soluție de a reduce prețul energiei este scaderea prețului certificatelor de CO2.

Acest lucru se poate face imediat prin creșterea numărului acestor certificate de Comisia Europeană”.

 Florin Cîţu recunoaşte că după ce a demisonat şi-a pus cenuşă în cap.

El a dezvăluit recent de ce a fost înlăturat de la conducerea PNL, în emisiunea Sub semnul întrebării, cu Robert Turcescu de la B1tv. Potrivit fostului lider PNL a fost vorba despre un joc politic.  Florin Cîțu a precizat că nu a susținut niciodată o coaliție cu PSD, însă eșecul negocierilor cu USR a condus la această variantă.

„Atât cât am fost acolo a trebuit să stau în fiecare ședință a coaliției și să spun de ce nu e ok să creștem taxe acum. Acea taxă de solidaritate, m-am opus. De ce în momente de criză nu intervenționismul e soluția, știu că pare bizar dar invers trebuie să funcționeze, ar trebui să lași piețele să funcționeze deschis. Era o luptă continuă. Am înțeles că asta era problema, pentru că după ce am plecat de la PNL imediat a apărut un pachet de sprijin care a costat miliarde, imediat au apărut taxe după ce am plecat din funcția de președinte al Senatului. Era clar că mă opuneam cu argumente”.