Actual

Exclusiv. Sebastian Burduja, tot mai aproape de fotoliul de la Ministerul Digitalizării

Exclusiv. Sebastian Burduja, tot mai aproape de fotoliul de la Ministerul Digitalizării

Cabinetul Ciucă s-ar putea înnoi de Paşte. La începutul lunii aprilie, Sebastian-Ioan Burduja, vicepreședinte PNL și președinte PNL Sector 1 anunţa că a primit calitatea de consilier onorific al premierului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, iar acum este în calcul să preia Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. În prezent, interimar la Ministerul Proiectelor Europene este Marcel Boloş.

Sebastian Burduja, tot mai aproape de fotoliul de la Ministerul Digitalizării

Surse guvernamentale susţin că în perioada imediat următoare Nicolae Ciucă va face două schimbări în cabinetul său. Marcel Boloş care este interimar la Ministerul Proiectelor Europene va fi numit ministru plin, iar locul său la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi ocupat de Sebastian Burduja.

La începutul lunii aprilie, Burduja anunţa pe pagina sa de socializare că misiunea sa principală din funcția de consilier va fi susținerea eforturilor Guvernului pentru atragerea investițiilor străine, dar și promovarea investițiilor românești în străinătate.

Burduja mai spunea că orice criză poate reprezenta o oportunitate, iar România se află astăzi într-un context favorabil, dar va trebui să acționeze rapid în „competiția regională pentru capital și resurse umane”.

„În acest sens, un instrument esențial este o agenție națională de promovare a investițiilor, construită după cele mai bune practici regionale și globale. I-am prezentat premierului acest model, iar sprijinul său deplin a însemnat preluarea acestei inițiative în coordonare și cooptarea mea în echipă pentru a sprijini operaționalizarea acestui proiect”, a scris Sebastian Burduja în mesajul său.

Sebastian Burduja, în conflict deschis cu primărița USR pe teme de legalitate

Sebastian Burduja este preşedintele PNL sector 1 şi se află într-un conflict deschis cu primarul sectorului 1, Clotilde Armand. El a acuzat-o pe Armand că proiectul propus de aceasta pentru anul 2022 este „unul ilegal”, lucru fiind „confirmat” de Curtea de Conturi a României.

„În ultimul an am fost acuzați și supuși presiunilor politice să votăm proiecte de buget ilegale, doar pentru că la Primăria Sectorului 1 unii cred că legea este opțională. PNL Sector 1 nu a cedat și nu va ceda vreodată acestui șantaj abuziv”, anunţa Sebastian Burduja, luna trecută, printr-un comunicat de presă al organizaţiei din care face parte.