Actual Politică

EXCLUSIV. Viorica Dăncilă, timp de 2 ani ținta ironiilor, vede acum cu alţi ochi gafele actualului premier Nicolae Ciucă

EXCLUSIV. Viorica Dăncilă, timp de 2 ani ținta ironiilor, vede acum cu alţi ochi gafele actualului premier Nicolae Ciucă

Timp de aproximativ doi ani, Viorica Dăncilă a fost premierul României, perioadă în care a făcut foarte multe gafe, de la cele de exprimare, până la cele de comportament, în special legate de protocol. Acum, după trei ani în care s-a aflat în afara vieţii politice, vede cu alţi ochi atât gafele sale, dar şi gafele premierului Nicolae Ciucă, un alt şef de Guvern care înregistrează des gafe.

EXCLUSIV. Viorica Dăncilă, timp de 2 ani ținta ironiilor, vede acum cu alţi ochi gafele actualului premier Nicolae Ciucă

Viorica Dăncila a fost premierul Romaniei între 29 ianuarie 2018 şi 4 noiembrie 2019, perioada în care nu numai că a făcut numeroase confuzii între termeni, dar a şi fost subiectul numeroaselor glume făcute pe seama greşelilor ei de exprimare.

Prezentă la potcastul „România lui Cristache”, Viorica Dăncilă a comentat după ce a vizionat un discurs al lui Nicolae Ciucă în limba engleză. A spus că „E greu… E greu să tragi o concluzie”. Viorica Dăncilă care a fost atacată că nu ştie limba engleză, s-a arătat rezervată spunând că nu prea a înţeles ce a vrut să spună Ciucă.

„Foarte greu! Unele cuvinte… foarte greu exprimate.(…) A fost un mesaj citit de pe prompter. Am văzut că și domnul președinte are… Eu nu l-am folosit. Cei care au lucrat în preajma mea pot să confirme că nu l-am folosit”, a mai spus fostul premier.

„He he”

Printre principalele gafe ale fostului lider social democrat s-a numărat cea de la întâlnirea cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în 25 aprilie 2018, în biroul său din Ierusalim.

Cei doi au discutat despre îmbunătăţirea cooperării între cele două state în privința securității, sănătății și tehnologiei si au convenit asupra unei viitoare întalniri care să aibă loc în România.

Totuşi, nu temele abordate au ajuns virale, ci momentul în care Dăncilă îi răspunde omologului său israelian, atunci când acesta îi transmite că îi face plăcere să o vadă.

„Pleasure to see you”, îi spune Benjamin Netanyahu.

„He he”, vine răspunsul Vioricăi Dăncilă.

„EURO 20 20”

În timpul unei şedinte de guvern din 2018, Viorica Dăncilă a făcut referire la Campionatul European de Fotbal din anul 2020, doar că aceasta a simțit nevoia să pronunţe într-un mod unic, care a devenit instant viral: 20.20

„Autiştii”

Viorica Dăncilă a vorbit despre abordarea transparentă a liderilor europeni şi i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează Uniunea Europeană”.

„Orice om îi este teama”

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a declarat în 2018 că anumite ONG-uri, împreună cu PNL şi USR, vor să depună o plângere penală la adresa premierului. Dăncilă a fost întrebată dacă îi este frică de acest lucru, aceasta răspunzând „orice om îi este teamă de o plângere penală”.

Dăncilă a făcut o serie lungă de greşeli de exprimare în perioada în care a fost premier.

„A crescut preţurile”

„Dorim să ne anexăm pe prevenţie”

„Caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”

„Lupt împotriva unei ţări în care să se regăsească toţi românii”

„Sunt un om care sunt foarte corectă”

Viorica Dăncilă a fost ținta ironiilor rivalilor politici și a presei timp de aproape doi ani. Ba chiar în cea mai urmărită emisiune de umor de la TV, câștigătoarea concursului a fost o actriță care a imitat-o pe Viorica Dăncilă. Acum, fostul premier are ocazia să se răzbune pe un prim-ministru care pare să comunice mai greoi decât orice alt șef al Executivului de la Revoluție încoace.

„S-a spus că sunt profesoară de lucru manual”

„Știți ce mă făcea să merg mai departe și să nu plâng? Faptul că eu cunoșteam adevărul. Și adevărul era cu totul și cu totul altul. Știu că s-a spus că sunt profesoară de lucru manual, că sunt nepregătită, știam că nu acela era adevărul. Și atunci acel lucru îmi dădea puterea să merg mai departe. (… )

Mi-era teamă că scot din context totul. Eram conștientă de acest lucru. Lucrurile bune pe care le făceam erau trecute în derizoriu. Dacă era discursul fără o greșeală, atunci era de vină broșa, era de vină coafura.(…)

Deja încercau să te trateze ca pe un copil la școală, care trebuie să-și facă lecțiile. Ceea ce n-am văzut niciodată, nici în alte țări. Era clar că ținta era Viorica Dăncilă. De ce? Pentru că nu avea Viorica Dăncilă cu ce să fie șantajată. Nu avea niciun schelet în dulap”, a mai declarat Viorica Dăncilă în emisiunea lui Ionuț Cristache de pe site-ul evz.ro.