Info Actual

Info Actual > Politică > Există speranță! Un italian de 101 ani a supraviețuit coronavirusului
Politică

Există speranță! Un italian de 101 ani a supraviețuit coronavirusului

Există speranță! Un italian de 101 ani a supraviețuit coronavirusului. El a fost externat din spitalul din Rimini, scrie Il Giornale. Anuntul a fost facut de viceprimarul localitătii, Gloria Lisi. Ca o ironie a sorții, bărbatul este născut în 1919, în plină pandemie de gripă spaniolă (1918-1920) care a făcut între 30 și 50 de milioane de victime la nivel mondial. Bărbatul, denumit „domnul P.” a fot spitalizat săptămâna trecută, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Am prieteni care lucrează într-un spital local, cu care vorbesc seara, după ce ne-am terminat ziua de muncă”, a declarat ea într-un interviu telefonic.
„Ieri, mi-au spus că un bărbat, născut în 1919, a fost spitalizat după ce fusese testat pozitiv cu COVID-19. Acel domn are un aspect foarte plăcut şi a devenit în scurt timp ‘mascota’ spitalului. Domnul P. a reușit. Familia sa l-a adus acasă ieri seară. Asta ne învață că și la 101 ani viitorul nu este stabilit”, a mai spus Gloria Lisi.

Orașul Rimini a înregistrat 1.189 de cazuri de coronavirus până acum.

La nivel mondial, aproape 550.000 de oameni au fost infectați, iar peste 20.000 au murit. Italia a fost lovită dur de pandemie, înregistrând mai multe cazuri decât orice altă țară. Potrivit institutului John Hopkins din SUA, Italia are peste 80.000 de îmbolnăviri și peste 8.200 de morți de coronavirus.