Actual Diverse

Explozie într-un bloc, dintr-o neglijență crasă. Un rănit și 14 oameni evacuați de urgență 

Explozie într-un bloc, dintr-o neglijență crasă. Un rănit și 14 oameni evacuați de urgență 
Infoactual/arhiva

În noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un bloc de locuinţe din municipiul Giurgiu, a avut loc o explozie îngrozitoare, dintr-o cauză care ar fi putut fi evitată. Un om este rănit și 14 locatari au fost evacuați de urgență. Salvatorii au intervenit prompt și de această dată.

Explozie dintr-o cauză care putea fi evitată. Un rănit și 14 oameni evacuați de urgență

Victimă a focului este un bărbat de 68 de ani care a suferit arsuri şi a fost transportat de urgență la spital. 14 persoane au fost evacuate din apartamente, în urma exploziei care a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, când toți oamenii erau la casele lor, într-un bloc de locuinţe din municipiul Giurgiu.

Au fost înregistrare pagube materiale însemnate în garsoniera în care a avut loc explozia urmată de incendiu, dar şi pe casa scării şi la alte cinci apartamente.

Din primele date de la fața locului, explozia a fost provocată cel mai probabil de bărbatul care fuma lângă instalația de încălzire cu butelie, improvizată, pe care el singur o instalase în dormitor, potrivit speciliștilor ISU Giurgiu.

Cu referire la incidentul dat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu se arată:

„Cel mai probabil, explozia din garsoniera situată într-un bloc de locuinţe de pe strada Vaporului, din municipiul Giurgiu, s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător, respectiv în apropierea sistemului de încălzire pe butelie, folosit în dormitor.

În urma exploziei urmată de un incendiu un bărbat în vârstă de 68 de ani a suferit arsuri la nivelul feţei şi la picioare şi a fost transportat la spital de un echipaj SMURD, iar alte 14 persoane, dintre care doi copi, au fost evacuate din apartamentele situate pe aceeaşi scară a blocului unde a avut loc explozia. Au fost înregistrare pagube materiale însemnate în garsoniera în care a avut loc explozia urmată de incendiu, dar şi pe casa scării şi la alte cinci apartamente.”

Garsoniera unde a avut loc explozia este afectată profund: s-a degradat tencuiala tavanelor şi a pereţilor în proporţie de 95 la sută, au ars un pat, o uşă, o fereastră şi articole textile, uşa de la intrare, obiecte de mobilier şi sanitare, electronice şi electrocasnice, disgtruse total.

Imaginea, per ansamblu, una de coșmar: s-au spart geamurile de pe casa scării şi s-a deteriorat ghena şi zugrăveala de pe pereţi, iar la alte cinci locuinţe s-au deteriorat uşile de la intrare, mobilierul, obiecte sanitare şi tavanele.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD, un echipaj CBRN şi trei ambulanţe SAJ, precum şi reprezentanţi ai societăţilor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor.

Atenție la neatenție. Reprezentanții ISU amintesc populației să evite confecționearea unor aparate de încălzire și să nu deschidă focul cât de mic în încăperi, nici măcar un chibrit sau o brichetă, în preajma surselor de căldură, pentru a evita astfel de situații dureroase pentru inițiatorul ideii, dar și pentru oameni total nevinovați, cum ar fi vecinii.