Actual International

Explozie la gazoductul Lituania-Letonia, la granița cu Rusia. Imaginile sunt terifiante

Explozie la gazoductul Lituania-Letonia, la granița cu Rusia. Imaginile sunt terifiante
Twitter

O explozie uriașă a avut loc la o conductă de gaz situată în Pasvalys, în nordul Lituaniei, care face legătura cu Letonia, în apropiere de granița cu Rusia.

Explozie la gazoductul Lituania-Letonia, la granița cu Rusia. Imaginile sunt terifiante

Potrivit furnizorului de energie Amber Grid, o explozie uriașă a avut loc în această seară, vineri, 13 ianuarie 2023, pe conducta de gaz care leagă Letonia și Lituania. Incidentul a avut loc în apropiere de satul pașoptist Vienkiemyu, în județul Panevezys, în nordul Lituaniei, după cum a relatat Sky News.

Echipaje de urgență au fost trimise în locația din apropierea graniței cu Rusia. Directorul general al Amber Grid a informat presa că a fost demarată o anchetă pentru a determina cauza exploziei. Gazoductul furnizează gaz în nordul Lituaniei, dar și în Letonia.

Potrivit canalului lituanian de știri LRT, satul local a fost evacuat de autorități ca măsură de precauție.

Imagini terifiante sunt postate pe rețele de socializare.

 

Înregistrări video de la canalul de televiziune public arată, de asemenea, amploarea incidentului. Explozia a avut loc în localitatea Panevezys din nordul Lituaniei. Flăcările se vedeau la o înălțime de 50 de metri în aer și puteau fi văzute de la o distanță de 17 km, potrivit LRT TV.

Purtătorul de cuvânt al Amber Grid, operatorul lituanian de transport de gaze, a spus că actualmente se află sub investigație cauza exploziei. Deși s-au deplasat la fața locului cât de repede au putut, pompierii nu pot face nimic deocamdată, flăcările fiind deosebit de puternice și violente. Rolul pompierilor pentru moment este să asigure răspândirea, extinderea focului.

Deocamdată nu au fost raportate decese sau răniți. În imaginile postate pe rețelele de social media se văd șiruri de mașini care nui pot înainta din cauza flăcărilor care au oprit totul în regiunea respectivă.

Aceasta este o știre de ultimă oră și vom încerca să vă ținem la curent pe măsură ce mai multe informații devin disponibile, vă mulțumim.