Economic

Facilități pentru mediul de afaceri. Primăria Capitalei se implică

Facilități pentru mediul de afaceri. Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat pe pagina personală de Facebook o serie de măsuri pentru mediul de afaceri. Printre măsurile anunțate de Firea se numără și emiterea certificatelor de urbanism sau a autorizațiilor de construcții.

„Facilități oferite de Primaria Capitalei mediului de afaceri lovit de pandemia de coronavirus.

Având în vedere instaurarea situației de urgență în Municipiul Bucuresti și în contextul dificultăților economice cauzate de existența infecției cu coronavirus, am luat o serie de măsuri menite să sprijine mediul investițional din București.

Am emis o Dispoziție prin care se reglementează regimul de valabilitate a unor avize sau autorizații.

Conform Dispoziției, Primăria Capitalei va emite acte administrative (certificate de urbanism, autorizații de construire, avize de amplasament, etc) al căror termen legal de eliberare a fost depăsit sau care pot să aibă la bază unele documente ale căror termene de valabilitate au expirat.

Aceste prevederi se aplică tuturor actelor administrative emise de Primăria Capitalei – Solicitări prelungire certificate de urbanism, solicitări prelungire autorizații de construire, avize de la cultură, circulație, avize mediu etc.

De exemplu:
– vor fi emise certificate de urbanism în condițiile în care unele dintre avizele solicitate pentru eliberarea acestora – aviz de mediu, aviz de la comisia de circulație, aviz de la direcția cultură, etc – au termenul de valabilitate expirat
– vor fi emise orice acte administrative se află în prezent în procedura de elaborare și întocmire, dar din cauza stării de urgență nu au încă finalizate.

Condiția este ca termenul de valabilitate a documentelor să fi încetat în perioada corespunzătoare stării de urgență instituite în conformitate cu Decretul nr. 195/16.03.2020

De asemenea, perioada în care beneficiarii avizelor /acordurilor/autorizațiilor menționate vor putea depune aceste documente va fi egală cu numărul de zile calculat de la data intrării în vigoare a Decretului nr. 195/16.03.2020 și pâna la data încetării stării de urgență, sub condiția ca situația de fapt (situația juridică, situația tehnică etc.) care a determinat emiterea acestora să nu fi suportat modificări până la data depunerii”, a fost mesajul Gabrielei Firea.