Actual Lifestyle

”Faraoane, trece vara și tot nepăsător, tot amator te aflu”, îi scrie Piedone din închisoare lui Nicușor Dan de la primărie

”Faraoane, trece vara și tot nepăsător, tot amator te aflu”, îi scrie Piedone din închisoare lui Nicușor Dan de la primărie

Este o idee bună, să postezi impresii pe Facebook, cu gândul ferm de a schimba ceva în bine. Persoana vizată să vadă, să audă și să înțeleagă că și critica are și partea ei constructivă.

”Faraoane, trece vara și tot nepăsător, tot amator te aflu”, îi scrie Piedone din închisoare lui Nicușor Dan de la primărie

Social media este plină de fotografii și impresii care mai de care mai devasatatoare și dureroase, toate având un singur subiect central: capitala României, ”casa”. dar și ”cartea de vizită a noastră”.

Și pentru că nimic nu îl înduplecă pe actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, să vadă și să audă, încă o voce strigă la el, de după pereții groși ai închisorii. Este vocea lui Piedone, care suferă și el, ca orice cetățean al României, care iubește Bucureștiul, orașul emblemă european.

Într-o amplă postare pe pagina sa de socializare, fostul primar Piedone, care a administrat două sectoare, îl critică pe Nicușor Dan pentru situația în care a ajuns Bucureștiul. Titlul ales de Piedone este și el unul cât se poate de metaforic: ”Ghinion pentru București”.

Faraoane, trece vara și tot nepăsător, tot amator te aflu… Îmi scriu cetățenii că iarba din subordine ți-a murit, iar, sufocată. Și că lenea din biroul tău rectangular/oval… a pus la gheață țevile de apă caldă.

Aflu că s-a ales praful de Cișmigiu… Și e păcat mare. Că-n doi ani de când iei leafa grasă de la cetățean, chiparosule, aveai verdeața sănătoasă în Cișmigiu doar dacă o udai personal cu bidonul în fiecare pauză de masă!

Dar de doi ani… uzi cetățenii în felul tău, alesule. Și îi uzi strâmb. (Că-mi șoptesc păsărelele cerului… că nici jet n-ai.) Nu-i bai… Ca mâine trec încă doi ani și… te-oi duce pe la casa ta. Și-oi lasa miezul ăsta de Românie să respire și să se primenească. Și va curge iar apa caldă pe conductele din case… Și iarba nu va mai fi gălbejită…

Și Cismigiul va fi iar poarta de Rai… Iar TU… doar o GREȘEALĂ din care oamenii urbei au învățat și vor mai învăța destule!Ți-as mai scrie, împărat al himerelor și prinț neîncoronat al neajunsurilor… Ți-as mai scrie destule…Au însă și cetățenii prea multe să-ți spună. Așa că-i las să continue scrisoarea asta deschisă, pe care, desigur, o s-o ignori cum îți este caracterul.

Călărești calul invizibil, omule, și colinzi drumuri greșite… Au făcut-o și alții… Și-au sfârșit cu toții tăvăliți în colb trist, lipsit de valoare!Să ai apă caldă la duș, monsieur! Și jet, desigur…

Autorul scrisorii publicate pe Facebook semnează ca de obicei: ”Cu dezamagire de moment și încredere în viitor, Piedone NEVINOVAT”.

Cristian Popescu Piedone se află, acum, după gratii. El este acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare ale clubului Colectiv cu  încălcarea prevederilor legale privind securitatea la incendiu, inclusiv prin faptul că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul necesar după emiterea autorizaţiilor.

Foto: arhiva