Info Actual

Info Actual > Politică > FBI investighează piraterii digitale. Spionaj la instituțiile de cercetare
Politică

FBI investighează piraterii digitale. Spionaj la instituțiile de cercetare

În SUA, FBI investighează piraterii digitale împotriva instituțiilor de cercetare americane care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri și tratamente împotriva COVID-19 conform corespondentul RRA la Washington, Doina Saiciuc.

FBI-ul şi Agenția Cibernetică a Departamentului Securității Naționale au avertizat ieri că hackeri sprijiniți de Guvernul chinez încearcă să pirateze instituțiile americane care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri și tratamente pentru COVID-19. Potențialul furt al acestor informații periclitează realizarea opțiunilor sigure și eficiente de tratament, se spune în declarația comună a FBI-ului și Agenției Cibernetice.

Ele au cerut tuturor instituțiilor de cercetare să își consolideze securitatea cibernetică, în vreme ce un buletin informativ al Departamentului Justiției le recomandă să fie conștiente de posibile amenințări interne, care ar putea facilita examinarea neautorizată sau furtul materialelor legate de COVID-19.

FBI-ul spune că investighează piraterii digitale împotriva instituțiilor americane, Comisia de actori cibernetici cu legături cu China, cărora le-a monitorizat încercările de a identificat și obține ilegal proprietate intelectuală valoroasă şi date ale sănătății publice, legate de vaccinuri, tratamente și testări, din rețelele afiliate cercetărilor asupra noului coronavirus. Analiștii spun că cercetarea virusului vine cu noi și potențial valoroase ținte pentru adversarii Statelor Unite