Actual

Femeile din Apărare: Merite remarcabile în ciuda salarizării modeste

femeile in apărare
sursa foto arhiva companiei

Femeile din sectorul de Apărare devin un subiect de interes deosebit pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN). În ciuda nivelului de salarizare care nu este cel mai atractiv, ministerul recunoaște și apreciază meritele remarcabile ale femeilor implicate în sistemele militarizate.

„Cifrele ONU arată că atunci când femeile se implică în negocierile de pace, acel acord de pace are 35% şanse să dureze peste 15 ani. Şi atunci, nu e vorba că sunt femeile mai bune sau sunt mai puţin bune, sunt anumite dimensiuni pe care femeile sunt construite să le înţeleagă mai bine. Şi nu ar trebui să conteze dacă eşti femeie sau bărbat, dar nici aceste bariere artificiale impuse femeilor nu sunt corecte. Trebuie să avem şanse egale”, a declarat Ana Cătăuţă, deputat PSD, potrivit DailyBusiness.

„Salarizare egală pentru aceeaşi muncă sau muncă de valoare egală este unul din principiile fondatoare ale UE, formulat în Tratatul de la Roma din 1957. Încă stagnează progresele în eliminarea diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi în acest an şi au încetinit de-a lungul anilor”, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.