Diverse

Fenomen inexplicabil: Un râu a devenit roșu după ce rușii au bombardat podul din orașul natal al președintelui ucrainean. Foto

razboi ucraina

Războiul aduce cu sine și o serie de situații imprevizibile și uneori, inexplicabile, cum este cazul fenomenului incredibil care a fostă văzut și fotografiat la scurt timp după ce bombele rusești au distrus un pod ucrainean. Despre această poveste ruptă dintr-o tristă și tragică realitate, în cele ce urmează.

Fenomen inexplicabil: Un râu a devenit roșu după ce rușii au bombardat podul din orașul natal al președintelui ucrainean. Foto

Un râu din Ucraina a devenit roșu precum sângele, la o zi după ce Rusia a lovit un baraj într-unul dintre cele mai mari orașe din Ucraina, Krivoi Rog, forțând locuitorii să-și părăsească de urgență casele inundate.

Amintim că orașul Krivoi Rog, situat în sudul Ucrainei, este locul de baștină al preşedintelui Volodimir Zelenski și a fost atacat de Rusia cu 8 rachete de croazieră, în aceste zile.

Bombardamentul rusilor a avut loc în Krivoi Rog, cel mai mare oraș din centrul Ucrainei. Opt rachete de croazieră rusești au lovit Krivoi Rog, miercuri și joi, distrugând efectiv stația de pompare a apei și provocând ruperea barajului râului Inhulets, potrivit știrilor protv.ro.

Noi imagini cu râului Inhulets publicate de ziarul local Kyiv Post arată că apa care curge a devenit roșie, în timp ce oficialii locali au raportat noi lovituri cu rachete asupra orașului.

„Kryvyi Rih a intrat din nou sub focul inamicului. Rușii și-au îndreptat rachetele către infrastructura critică. Există o distrugere gravă a instalațiilor hidraulice”, a relatat și Valentyn Reznichenko, șeful Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk, în postarea sa de pe Telegram.

Totodată, Anton Geraşcenko, un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a publicat înregistrări video cu ceea pare a fi un pod mic luat de ape.

”Rachetele au fost îndreptate către structurile hidraulice. Aceasta a făcut nivelul apelor râului Inhulets să crească, ameninţând oraşul”, a scris el pe Twitter. La ora postării, râul nu era încă totalmente roșu, așa cum a fost văzut ulterior.

Deși nu este clar de ce râul a devenit roșu, locuitorii au presupus totuși că nuanța accentuată ar putea fi legată de argila roșie a malului râului care acum s-a surpat.