Actual Politică

Firea i-a dat fiori lui Nicuşor Dan. Primarul trage sfori să ajungă la premierul Ciucă, să ceară ajutor PNL

Firea i-a dat fiori lui Nicuşor Dan. Primarul trage sfori să ajungă la premierul Ciucă, să ceară ajutor PNL

Vestea că fostul primar general, Gabriela Firea vrea să se întoarcă la Primăria Capitalei nu a fost privită cu ochi buni de actualul edil. Precizarea fostului primar că există posibilitatea ca această să fie susţinută pentru un nou mandat de PSD şi PNL, l-a pus pe jar pe Nicuşor Dan.

Firea i-a dat fiori lui Nicuşor Dan. Primarul general nu înţelege cum PNL se gândeşte s-o susţină la alegerile din 2024

Ziua de joi nu a fost una bună pentru Nicuşor Dan. Vizibil nervos şi pus pe gânduri, acesta nu înţelege cum PNL ar putea s-o susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Cum PNL, partidul care l-a susţinut pe el în 2020 pentru fotoliul de primar general o susţine pe Gabriela Firea la alegerile din 2024. Acest lucru nu îl înţelege Nicuşor Dan, şi pentru asta face tot posibilul să ajungă la preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Surse din interiorul coaliţiei ne-au declarat că partidul condus de premierul Nicolae Ciucă „nici nu gândeşte vreo secundă să mai aibă de a face cu Nicuşor Dan„.

Total nemulţumiţi de actualul primar, liberalii nu dau semne că ar dori să facă planuri cu acesta.

Sursele noastre ne-au spus că înţelegerea între PSD şi PNL are în vedere o alianţă pentru alegerile locale în marile oraşe printre care şi Bucureşti. Din înţelegere face parte şi rocada premierilor. Premierul Nicolae Ciucă are tot mai multe şanse să rămână la Palatul Victoria în schimbul unor ministere mult mai importante pentru social democraţi.

De asemenea, şi candidatura lui  Mircea Geoană pentru fotoliul de la Cotroceni este luat în calcul de partenerii de coaliţiei PSD şi PNL.

Sursele noastre ne-au declarat că toate aceste date sunt luate în calcul şi analizate permanent. Ambele partide au luat în discuţii inclusiv demisia lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte al României, în cazul în care acesta va fi desemnat pentru funcţia de secretar general al NATO.

Sunt calcule discutate şi analizate de cele două partide, şi chiar cu preşedintele Klaus Iohannis. Toate variantele sunt analizate, astfel încât România să fie un exemplu pentru Europa, un exemplu de stabilitate.

Nicuşor Dan vrea să fie remarcat de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă

Revenind la primarul general, acesta încearcă în această perioadă să se facă vizibil şi totodată remarcat. Cum ştie foarte bine că toţi ochii opiniei publice sunt îndreptaţi către Parcul Cişmigiu, acesta a anunţat pe pagina sa de Facebook, că au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului.

El mai afirmat că, din cauza degradării, podul reprezentă un real pericol pentru vizitatori și, astfel, se impuneau reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției.

Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo, și reprezintă din cauza degradării un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției.

„Lucrările vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuție a acestora va fi de 8 luni. Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului, respectiv forajele care au necesitat golirea lacului”, a mai scris Nicușor Dan, pe rețeaua de socializare.

Nicuşor Dan a anunţat recent că îşi doreşte încă un mandat la Primăria Capitalei şi că are nevoie de o alianţă de dreapta să îl susţină la primăria Bucureştiului, peste doi ani şi câteva luni.

”Eu sper ca o alianţă de dreapta să mă susţină la primăria Bucurelştiului, peste doi ani şi câteva luni. O să vedem. Până atunci, important este să facem lucrurile pe care le aşteaptă bucureştenii”, a arătat primarul.

El a afirmat că mult timp Bucureștiul a fost cosmetizat și nu s-a mers la chestiunile fundamentale ce țin de viața noastră.