Politică

Firea pune tunurile pe cei din coaliția de guvernare: „S-au cocoțat în funcții prin minciuni și fraude, iar acum întorc spatele românilor”

Firea pune tunurile pe cei din coaliția de guvernare: „S-au cocoțat în funcții prin minciuni și fraude, iar acum întorc spatele românilor”

„Bucureştenii care vor la iarnă apa caldă și căldură vor mai aştepta câţiva ani buni”, este ultimul avertisment făcut de fostul edil al Capitalei pentru bucureșteni.

În calitate de senator social-democrat, Gabriela Firea a menționat că le-a trimis zeci de interpelări celor din Executiv, inclusiv premierului României, însă a primit răspunsuri la doar jumătate dintre acestea.

„Toate sunt scrise într-un limbaj de lemn surprinzător pentru pretențiile de oameni care urăsc birocrația ale reprezentaților actualei Coaliții, fără informații relevante, cu dorința clară de a bifa, formal, o obligație stabilită de lege”, a scris Gabriela Firea, senator PSD, pe pagina de Facebook.

Lucrările la noua centrală termoelectrică de cogenerare de pe platforma fostului CET Titan este încă o întrebare fără răspuns.

„Deci, pe scurt, pentru cetățenii care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura promise de mincinoșii Nicuşor Dan și Virgil Popescu, să știți că mai durează… câţiva ani buni”, a continuat Firea, pe Facebook.

„S-au cocoțat în funcții prin minciuni și fraude, iar acum întorc spatele românilor. Nu le pasă de oameni”

„Dovada că nu le pasă de oameni! S-au cocoțat în funcții prin minciuni și fraude, iar acum întorc spatele românilor! În calitate de senator, am adresat din decembrie si până acum 16 interpelări premierului, 28 întrebări și 14 interpelări miniștrilor Cabinetului Câțu, 58 de solicitări în total.

Am primit răspunsuri la aproape jumătate dintre ele. Toate sunt scrise într-un limbaj de lemn surprinzător pentru pretențiile de oameni care urăsc birocrația ale reprezentaților actualei Coaliții, fără informații relevante, cu dorința clară de a bifa, formal, o obligație stabilită de lege.

Încep să vă prezint, de azi, aceste răspunsuri.

Pentru că am adresat întrebările în numele dumneavoastră, al vostru, al cetățenilor care m-ați ales.

Iar răspunsurile guvernanților vă vor convinge că nu le pasă de voi, de cetățeni, indiferent de orașul în care trăiți, vă vor demonstra că nu vă respectă, că nu sunt preocupați decât de interese personale și de grup, nu de binele vostru.

Firea, despre noua centrală de la CET Titan: „Se va realiza o înădire, o spoială, să scoată ochii cetățenilor cu ea”
Începem cu Ministerul Energiei:

La mijlocul lunii februarie 2021, i-am solicitat ministrului Energiei să prezinte stadiul de realizare a noii centrale termoelectrice de cogenerare de pe platforma fostului CET Titan.

Era proiectul pe care Virgil Popescu îl anunțase pompos în noiembrie 2020, de mână cu Nicușor Dan, ca fiind o investiție sigură, realizabilă imediat, care va aduce apă caldă și căldură locuitorilor din Colentina încă din acest an.

Iată solicitarea:

Au trecut mai bine de 8 luni și centrala de pe platforma Titan este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Răspunsul Ministerului Energiei privind stadiul proiectului, primit în martie 2021, a fost ocolit, potrivit Antena 3.

„Au avut loc discuții care s-au finalizat cu un acord de principiu între Primarul General și conducerea Ministerului Energiei pentru crearea unei centrale PROVIZORII la fostul CET TITAN”. Deci se va realiza doar o investiție temporară, o înădire, o spoială, să scoată ochii cetățenilor cu ea.

„În continuare, dincolo de aspectul tehnic care va fi elaborat cât de curând, mai există și aspectul legal care este necesar să fie coordonat cu cel tehnic. Astfel, calendarul (n.n. de realizare a proiectului, deși nu știm care, pentru centrala provizorie sau pentru cea definitivă) va fi stabilit împreună cu toți participanții implicați în această etapă”. Limbaj de lemn, zero informație.

Apoi, în iunie 2021, Bogdan Stănescu, directorul Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) SA din subordinea Ministerului Energiei, a declarat că se lucrează la caietul de sarcini pentru licitația privind realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea centrală.

Firea: „Despre centrala provizorie, anunțată de Nicușor Dan, tot vești proaste. Mai durează”

După finalizarea licitației, va urma perioada propriu-zisă de realizare a acestei documentații.

Apoi licitația pentru selectarea constructorului. Abia apoi va începe, efectiv, realizarea acestui proiect. Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…

Despre centrala provizorie, anunțată și de Nicușor Dan, tot vești proaste.

Termoenergetica trebui să închirieze utilaje, cazane, să realizeze proiectele și să obțină avizele de utilități, totul prin licitații publice, care nu au fost încă demarate. Apoi, trebuie rezolvată problema achiziției de energie termică, tot o licitație publică. Și aici încă se lucrează la caietul de sarcini…Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…

Deci, pe scurt, pentru cetățenii care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura promise de mincinoșii Dan și Popescu, să știți că mai durează… CÂȚIVA ANI BUNI”, a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina de Facebook.