Actual

Fiul medicului clujean Cristian Delcea scapă de dosarul penal! Motivul pentru care a fost clasat cazul de tentativă de omor

Fiul medicului clujean Cristian Delcea scapă de dosarul penal! Motivul pentru care a fost clasat cazul de tentativă de omor

Tânărul în vârstă de 17 ani a atacat o femeie cu un cuțit, pe data de 5 noiembrie 2021, în fața unui magazin Profi din Cluj-Napoca.  Expertiza psihiatrică a scos la iveală probleme grave.

Procurorii au clasat dosarul minorului pe motiv că acesta nu avea discernământ!

Potrivit informațiilor oferite de procurori, se pare că tânărul este afectat de o gravă boală psihică, drept pentru care nu răspunde penal. În acest dosar a fost efectuată și expertiză psihiatrică care atestă existența acestor afecțiuni medicale. Acum judecătorii de la Tribunalul Cluj trebuie să decidă dacă vor menține măsura internării forțate într-un centru de psihiatrie emisă pe numele minorului, până la însănătoșirea completă.

Fapta s-a petrecut pe data de 5 noiembrie 2021, în fața unui magazin:

„În jurul orei 18.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de o persoana necunoscută cu un obiect tăietor-înțepător, într-o societate comercială din municipiu, ulterior părăsind locația respectivă. La fața locului, s-au deplasat polițiștii, identificând o femeie de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost transportată în stare conștientă la o unitate medicală, spre a-i fi acordate îngrijiri de specialitate. De asemenea, în baza semnalmentelor furnizate, la scurt timp polițiștii au identificat persoana în cauză, respectiv un tânăr de 17 ani”, se arată într-un comunicat al Poliției Cluj, potrivit gazetadecluj.ro.

Minorul nu se află la primul gest de cruzime!

Pacientul a mai comis acte de cruzime asupra animalelor, fiind internat forțat într-un centru specializat de asistență medicală, de unde a ieșit relativ repede.

Rămâne de văzut dacă judecătorii de la Tribunalul Cluj vor decide să mențină măsura internării forțate într-un centru de psihiatrie.