Politică

Florin Cîtu chemat la RAPORT. Este principalul vinovat: Deciziile au fost contradictorii şi a bulversat populaţia

Florin Cîtu chemat la RAPORT. Este principalul vinovat: Deciziile au fost contradictorii şi a bulversat populaţia

Florin Cîtu chemat la RAPORT. Este principalul vinovat: Deciziile au fost contradictorii şi a bulversat populaţia.

Premierul interimar Florin Citu a fost invitat în parlament să prezinte un raport despre campania de vaccinare. Solicitarea a fost făcută de USR, în contextul în care premierul le-a reproşat reprezentanţilor acestei formaţiuni politice că au au susţinut tacit antivaccinare a AUR pentru că aveau nevoie de voturile sale în parlament.

Mai mult, premierul i-a criticat pe foştii parteneri de guvernare şi în ceea ce priveşte modul în care Ministerul Sănătăţii a pregătit valul al patrulea al pandemiei.

Şeful interimar al executivului, Florin Cîţu, este considerat de reprezentanţii USR PLUS drept principalul vinovat pentru eşecul campaniei de vaccinare şi de aceea i-au cerut să vină în această după-amiază în Parlament pentru a răspunde întrebărilor.

De altfel, liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu afirma recent că Florin Cîţu a vrut să coordoneze personal această campanie şi l-a demis pe Vlad Voiculescu atunci când ministrul a arătat greşelile strategice de prioritizareşi de asemenea i-a respins Ioanei Mihăilă propunerile de impulsionare a vaccinării.

Florin Cîţu au fost contradictorii şi au bulversat populaţia

De când a preluat mandatul din decembrie anul trecut nu a vrut să lase la Ministerul Sănătăţii, a vrut să fie coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de stat Baciu au coordonat această campanie, care este un eşec şi în numele grupului parlamentar USR PLUS îi solicit lui Florin Cîţu să vină în faţa parlamentului pentru că românii trebuie să ştie să vină în faţa parlamentului cu un raport despre campania de vaccinare.

De ce suntem pe penultimul loc în Europa?

Pe de altă parte, situaţia în care se regăseşte actualul cabinet nu este deloc una comodă întrucât în noua ipostază de guvern interimar acesta nu mai poate emita ordonanţe sau ordonanţe de urgenţăşi nici să iniţieze proiecte de lege, ci doar hotărâri care asigură coordonarea administrativă a treburilor publice. În plus, nu peste mult timp va expira şi interimatul celor şase miniştri, de la sănătate, transporturi, justiţie, fonduri europene şi cercetare.