Info Actual > Politică > Florin Cîțu, decizie categorică: PNL nu face guvernare cu PSD!
Politică

Florin Cîțu, decizie categorică: PNL nu face guvernare cu PSD!

Florin Cîțu, decizie categorică: PNL nu face guvernare cu PSD!

Florin Cîțu, răspuns categoric. Premierul României a declarat astăzi, miercuri dimineață, că PNL nu face guvernare cu PSD!

“Astăzi avem un BPN unde vom avea câteva rezoluţii. În primul rând o decizie ca toţi parlamentarii PNL să susţină, prin toate demersurile, Guvernul PNL, ca niciun parlamentar al PNL să nu facă vreun demers în Parlamentul României împotriva propriului guvern, indiferent de funcţia pe care o au, fără scuze, constituţionalitate şi aşa mai departe. Curtea Constituţională spune ce e constituţional şi ce nu e, nu noi.

În al treilea rând, o decizie clară: PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar pentru toată lumea!”, a declarat, miercuri dimineaţa, premierul Florin Cîţu.

Cei şase miniştri USR PLUS şi-au depus ieri demisiile din Guvern. Aceştia sunt nemulţumiţi de premierul Florin Cîţu, iar partidul din care fac parte a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, împreună cu AUR, acum câteva zile.

Între timp, criza politică nu s-a încheiat. Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit ieri la Palatul Cotroceni cu copreşedintele USR PLUS, Dan Barna. Întâlnirea nu a avut însă niciun rezultat, după cum a declarat acesta din urmă:

“Din păcate – şi sunt dezamăgit din cauza asta – s-a dovedit a fi o întâlnire formală. Spun, o întâlnire benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize generate miercurea trecută şi am exprimat foarte clar poziţia USR PLUS, conform căreia ieşirea din criză se poate realiza foarte rapid, printr-un nou premier, propus de partenerul PNL din coaliţie şi continuarea coaliţiei. Cam aici s-a terminat partea de conţinut a dialogului pe care l-am avut cu preşedintele. Nu s-a prezentat vreo soluţie, nu s-au analizat scenarii. A fost o întâlnire mai degrabă formală, în care am trecut în revistă situaţia”, a precizat liderul USR PLUS.

Barna: Florin Cîțu trebuie să plece!

Dan Barna: Ieșirea din criză se poate realiza foarte rapid: printr-un nou premier propus de președinte, propus de partenerul PNL din coaliție și continuarea coaliţiei. Cam aici s-a terminat partea de conținut a dialogului pe care l-am avut cu președintele, nu s-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii. Florin Cîțu trebuie să plece! Moțiunea de cenzură trebuie să ajungă la vot! Acolo, PSD poate să voteze în favoarea lui Florin Cîțu, cum de altfel ne spun că vor face, e foarte firesc lucrul acesta, dar lăsați moțiunea de cenzură să se întâmple!